Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În mandatul celui mai 'INCOMPETENT Guvern PSD', cum spune Klaus Iohannis, agenţia Moody’s reconfirmă ratingul de ţară al României cu perspectivă stabilă

Wall Street Journal
Moodys

Agenţia de rating Moody’s menţine calificativul BBB-/A-3 aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală, a informat sâmbătă Ministerul de Finanţe. În următorii doi ani, agenţia de rating prognozează o creştere a PIB-ului real cu 4% în 2018, respectiv de 3,5% în 2019.

"Anunţul Moody’s arată faptul că ţara noastră are o creştere economică solidă, care se va menţine şi în următorii ani. Această perspectivă de creştere şi nivelul moderat al datoriei publice sunt motive de încredere pentru investitori în economia românească", a declarat ministrul Finanţelor publice, Eugen Teodorovici.

Citește și: Mega-tranzacție pe piața locală! Ce cunoscută bancă ar putea să dispară din România

Dintre punctele forte ale României care au stat la baza deciziei agenţiei de rating, Ministerul de Finanţe enumeră: potenţialul robust de creştere economică pe termen mediu în contextul provocărilor existente de continuare a reformelor structurale; capacitatea fiscală moderată, susţinută de nivelul scăzut al datoriei publice, în ciuda riscurilor asociate de politicile fiscale prociclice; capacitatea instituţională moderată, care reflectă progresele înregistrate de România de când este membră a Uniunii Europene; expunerea moderată la riscurile externe.

În timp, este de aşteptat ca dinamica investiţiilor să se îmbunătăţească, în condiţiile în care consumul privat va continua să fie principalul factor de creştere, iar contribuţia exporturilor nete va rămâne negativă.

Citește și: Mutare privind blogul lui Cătălin Tolontan! Ce schimbare radicală se va face .

”Agenţia de rating Moody’s menţionează că factorii care pot duce la o îmbunătăţire a ratingului de ţară vizează măsurile fiscale şi externe, însoţite de o mai mare predictibilitate şi credibilitate a acestora”, precizează Ministerul de Finanţe.

Totodată, punerea în aplicare a reformelor structurale menite să sprijine mediul de afaceri şi să soluţioneze deficitul de infrastructură vor avea un impact pozitiv asupra creşterii pe termen lung.

Citește și: Adevăratul motiv! De ce a fost dată afară Mihaela Rădulescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.