Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Marea Britanie sunt respinși refugiații ucraineni: nu le permit intrarea în țară

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Aproape 300 de ucraineni au fost respinşi în timp ce încercau să treacă în Marea Britanie din Calais, Franţa. Numărul este aproape acelaşi cu totalul vizelor ucrainene emise până acum de Ministerul de Interne, potrivit BBC.

Mulţi refugiaţi caută să treacă graniţa din Franţa în Marea Britanie prin portul Calais.

Aproximativ 589 de persoane au ajuns acolo de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, potrivit subprefectului Calais, Véronique Deprez-Boudier. Ea a spus că 286 au fost respinşi de autorităţile britanice, informează Agerpres.

Unii ucraineni din Calais au declarat pentru BBC că de o săptămână aşteaptă pentru o programare ca să obţină viză de reunire a familiei. Dar Ministerul de Interne insistă că centrele de solicitare a vizelor din Europa au programări disponibile săptămâna aceasta.

„Este important să construim o echipă mai organizată care să ajute aceşti oameni să obţină o viză aici”, a declarat Deprez-Boudier pentru BBC News.

Aproximativ 17.700 de persoane au solicitat să vină în Regatul Unit prin programul Schema Familiei Ucrainene şi au fost eliberate 300 de vize.

Luni, premierul britanic Boris Johnson a declarat că Marea Britanie este o „ţară foarte generoasă”, dar a vrut să menţină controale asupra celor care sosesc aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.