Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Parcul Regele Mihai I un nou concept artistic, din obiecte reciclabile la Roaba de Cultură

Ministerul Mediului
reciclare

Artă din obiecte reciclate este noul concept care va fi lansat la Grădina cu Artişti, care se va desfăşura la Roaba de Cultură, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), în zona Pescăruş, informează un comunicat al Creative Arts transmis, vineri, AGERPRES.

Prima întâlnire va avea loc sâmbătă şi duminică, iar intrarea pentru public este liberă.

La fiecare eveniment, pe lângă zonele de expoziţie, ONG-uri, ateliere practice de reciclare creativă şi scenă, va exista un spaţiu nou de instalaţii realizate din materiale reciclabile. Artiştii invitaţi, dar şi studenţi la Arte Plastice vor fi provocaţi să construiască din aceste materiale instalaţii şi obiecte de artă.

Potrivit comunicatului, Roaba de Cultură este gazda ideală pentru a implementa un astfel de concept. Proiectul, aparţinând Asociaţiei Green Revolution, aduce de zece ani cultura mai aproape de oameni şi oamenii mai aproape de natură prin activităţi creative de petrecere a timpului în aer liber.

În cel de-al zecelea an, la Grădina cu Artişti, artizanii ies din nou în parc, iar la Roaba de Cultură va fi târg cu designeri care aduc haine, bijuterii, genţi din lemn sau reviste, decoraţiuni din materiale reciclate, obiecte de mobilier restilizate, jucării, cărţi şi multe alte lucruşoare de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă.

La atelierele realizate de Creative Arts şi FEPRA Internaţional se pot experimenta de la reciclare creativă (decoraţiuni din cutii de conserve, borcane şi sticle, jucării din PET-uri, cartoane, şerveţele şi hârtie), la pictură pe ceramică, codiţe colorate, tatuaje cu henna, jucării şi muzico-terapie.

Pe scenă se vor putea vedea recitaluri de muzică şi demonstraţii de dans, o sesiune de yoga şi spectacole pentru copii, dar şi concerte cu trupele El Madre şi When Violin Meets Guitar. De asemenea, va urca pe scenă soprana Veronica Anuşca, ce va cânta arii de operă purtând o creaţie a Clarei Rotescu, o rochie cu o trenă încărcată cu deşeuri, un concept al Ancăi Albani şi Antoanetei Tică, profesori de scenografie la UNARTE, se arată în comunicat.

Pe toată durata sezonului Grădinii cu Artişti de la Roaba de Cultură va putea fi văzută expoziţia "ARcTic/Save the blue planet" - un performance show&live exhibition în care arta se îmbină cu tehnologia, la care contribuie o echipă mixtă compusă de scenografi, regizori, designeri, sculptori, programatori, ingineri şi actori. Lucrările, ce reprezintă animale marine şi terestre, au fost realizate în 2020 din materiale reciclate precum saci de gunoi, PET-uri, dopuri sau doze de aluminiu de studenţii masteranzi de la Universitatea de Arte Plastice Bucureşti, Secţia de Scenografie şi Eveniment, sub coordonarea profesoarelor de scenografie Anca Albani şi Roxana Ionescu, Antoaneta Tica, profesor design vestimentar, şi Elena Scutaru, profesor Pedagogia Artei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.