Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Parlamentul European se cere crearea unui grup pentru combaterea corupţiei

FRANCE-EU-PARLIAMENT

Mai multi eurodeputati vor sa creeze un grup în Parlamentul European pentru combaterea infractionalitatii si coruptiei si pentru sustinerea transparentei în institutiile europene si în întreg blocul comunitar, a relatat marti EUobserver.

Ei vor astfel constituirea unui intergrup parlamentar în care alesii sa discute aceste probleme în mod informal.
'Am ajuns sa avem o lista de 12 europarlamentari care vor sa lucreze la aceasta', a declarat eurodeputatul olandez de stânga Dennis De Jong, la o conferinta împotriva coruptiei care a avut loc marti în PE.
Dennis De Jong, eurodeputata de centru-stânga Elly Schlein si Restarting the Future, o retea de organizatii ale societatii civile care lupta împotriva coruptiei, se afla în fruntea acestei initiative.
Conform procedurilor PE, eurodeputatii trebuie sa aiba în astfel de situatii sprijinul Conferintei Presedintilor. 'Îl vom obtine în aceasta saptamâna', a spus De Jong.
Eurodeputatul olandez a mai declarat ca vrea sa repuna pe agenda Comisiei Europene problema coruptiei.
Comisia a prezentat în prima parte a acestui an un raport anti-coruptie privind UE. Conform documentului, coruptia, în special cea legata de contractele de achizitii publice, este raspândita în toate statele membre ale UE.
'Nu actionam suficient de mult, lucru valabil în toate statele membre', declara atunci Cecilia Malmstrom, care ocupa la acel moment portofoliul de comisar european pentru afaceri interne.
Însa raportul nu a continut si un capitol despre institutiile UE, noteaza EUobserver. 'În opinia noastra, a fost un raport partial', a precizat De Jong.
Conform estimarilor moderate ale Comisiei Europene, circa 120 de miliarde de euro se pierd anual din cauza coruptiei.
O alta estimare, a retelei Restarting the Future, sugereaza ca pâna la 5% din PIB-ul UE se pierde, banii ajungând la cele aproximativ 3.500 de organizatii criminale care opereaza în Europa.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.