Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin haos și contestare populară, Libanul are un nou guvern

Anadolu Agency
Hassan Diab

Libanul are de marţi seară un nou guvern, condus de Hassan Diab, la aproape trei luni de la demisia sub presiunea străzii a premierului Saad Hariri, relatează AFP preluat de agerpres.

Lista membrilor guvernului a fost citită de un înalt responsabil la palatul prezidenţial din Beirut după ce preşedintele Michel Aoun a semnat documentul care a făcut obiectul unor negocieri aprinse care au durat mai mult de o lună.

Premierul a promis că guvernul său va face tot posibilul pentru a răspunde cererilor mişcării de protest care afectează ţara de mai bine de trei luni şi solicită o revizuire a sistemului politic.

''Este un guvern care exprimă aspiraţiile manifestanţilor din întreaga ţară, mobilizaţi de peste trei luni, care va acţiona pentru a răspunde cererilor lor: independenţa justiţiei, recuperarea fondurilor delapidate, lupta împotriva îmbogăţirii ilegale'', a declarat el la scurt timp după anunţarea formării cabinetului.

Libanul se confruntă din 17 octombrie cu o mişcare de protest fără precedent împotriva unei clase conducătoare, considerată coruptă şi incompetentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.