Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin război cu Ucraina, Vladimir Putin fuge de propriul popor: Îşi amână show-ul anual televizat 'Linie directă'

vladimir putin dmitri peskov

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va susţine tradiţionalul său dialog anual televizat denumit "Linia directă" cu poporul, în cursul căruia răspunde în direct la întrebări din partea publicului, în luna iunie, aşa cum a făcut-o în decursul mai multor ani, transmit DPA şi Interfax, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anun'[ agerpres.

Pregătirile sunt în curs, dar încă nu s-a stabilit o dată concretă pentru acest eveniment, a afirmat Peskov, excluzând posibilitatea ca acest show televizat să aibă loc luna aceasta.

Dialogul lui Putin în direct cu populaţia rusă se desfăşoară în mod tradiţional din 2017 în luna iunie, cu o singură excepţie în 2020, primul an al pandemiei de COVID-19.

"Linia directă" este un program de o oră în care ruşii obişnuiţi îşi pot exprima preocupările personale în dialog cu şeful statului.

Acest maraton TV îi oferă lui Putin o oportunitate de a se prezenta populaţiei ca o figură paternă grijulie. De obicei, le promite cetăţenilor care i se adresează pe această cale că le va rezolva problemele - fie că este vorba de plăţi restante la salarii, reparaţii rutiere sau o conexiune lipsă la reţeaua de alimentare cu gaze. Unii telespectatori din trecut au pus şi întrebări politice, dar toate întrebările sunt dinainte selectate de către Kremlin.

Deocamdată nu se ştie dacă amânarea tradiţionalului "dialog în direct" cu poporul are legătură cu invazia Rusiei în Ucraina, numită de Moscova "operaţiune specială militară", în care armata rusa înregistrează progrese mult mai slabe decât se anticipa, potrivit observatorilor. De altfel, Putin a apărut mai rar în public de când a ordonat campania militară în Ucraina la 24 februarie, primul act de agresiune de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Peskov afirmase săptămâna trecută că "Linia directă" cu poporul ar putea avea loc la scurt timp după Forumul economic internaţional de la Sankt-Petersburg, preconizat pentru mijlocul lunii iunie, aminteşte DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.