Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin scandal Cîțu-Orban, un nume greu din PNL ține să-și declare public susținerea pentru unul dintre ei

evz.ro
PNL

Președintele Comisiei juridice a PNL, deputatul Ioan Cupșa, a ținut să-și declare susținerea pentru Ludovic Orban pentru funcția de președinte al PNL.

„Am ales! Am semnat și susțin Moțiunea președintelui Ludovic Orban. Pentru binele nostru, îmi doresc ca în 25 septembrie #liberalul Ludovic Orban să câștige lupta și să rămână președintele Partidului Național Liberal”, a scris pe Facebook, Cupșa.

Deputatul susține că decizia sa a fost influențată și de considerente subiective, dar a fost în mod esențial una rațională.

„Am așteptat câteva luni de zile înainte de a lua o hotărâre și cred că am făcut un lucru bun luând această hotărâre. Am analizat informațiile pe care le-am putut aduna, informații strânse de la membrii celor două echipe combatante, dar și de la terțe persoane, informații strânse din mass media și din ,,piața publică”, informații strânse din cărțile și articolele care mi-au ajuns la îndemână, iar în considerarea acestor informații pe care le-am trecut prin filtrul conștiinței mele - decizia mea nu putea fi alta. Am fost influențat de experiența mea personală, a celor 31 de ani de liberalism trăiți alături de colegii mei, am fost influențat de ceea ce am putut afla despre istoria Partidului Național Liberal, așa cum am fost influențat de dorința mea de a sprijini dezvoltarea națiunii române. Am fost influențat de ideologia partidului nostru, de liberalismul potențat de respectul pentru valori, liberalism care ne dă o identitate extraordinară, hai s-o numim, așa cum unii o fac, liberal-conservatoare. Am fost întotdeauna conștient că „N” din acronimul PNL este esențial pentru acest partid românesc care are o istorie de 146 ani și care, pentru binele nostru, al românilor, trebuie să aibă și un viitor. Națiunea română are viitor!”, și-a explicat decizia Cupșa.

„Am înțeles dintotdeauna semnificația lui : ,,Prin NOI înșine”! Felul în care a fost spusă și practicată această declarație-îndemn-mijloc a însemnat pentru NOI demnitate și speranță, așa cum a născut și obligații pentru cei care au înțeles-o deplin, a fost o cale care s-a dovedit că este dreaptă și eficientă, o cale pe care însă nu am urmat-o întotdeauna și am avut de pierdut multe. Dar această cale este cea dreaptă, doar noi suntem neputincioși uneori!

,,Prin noi înșine” are o încărcătură istorică care merită a fi pomenită, din nou și din nou. A însemnat că antecesorii noștri liberali și-au dorit progresul, progresul României, au dorit progresul real, și-au dorit aceea schimbare în viitor care să-i facă pe români fericiți și respectați, și-au dorit să aducă românilor ,,mai-binele” pentru ca schimbarea inevitabilă pe care curgerea vremii și acțiunea noastră o produce să se poată numi progres. Și au știut că progresul este posibil, prin efortul nostru comun, al românilor demni!

Liberalii nu au trădat niciodată interesele poporului român dorindu-și un progres de dragul progresului, nu și-au dorit un progres ,,maiorescian” al formelor fără fond, nici ,,importul” (criticat în opera eminesciana) a tot ceea ce este altfel decât identitatea noastră ca fiind mai-binele imediat și absolut!”, a continuat deputatul.

Cupșa a ținut să precizeze că nu l-au convins cei care vor să ,,reformeze” PNL!

,,Echipa Cîțu” o fi ea eterogenă, dar mie îmi este clar ce linie ideologică se dorește a fi impusă pentru viitorul imediat al partidului. Internaționalismul progresist (Pardon, neoprogresist că suntem în secolul XXI.) nu este calea de urmat pentru Partidul Național Liberal, România nu are nevoie de încă un partid de acest fel, națiunea română are nevoie de un partid puternic de centru dreapta, liberal-conservator, un partid care să-i prețuiască și să-i respecte identitatea. Eu am ales! Am semnat împăcat Moțiunea susținută de către Ludovic Orban și o voi susține. Sper că 25 septembrie va fi o zi bună pentru mine, pentru familia mea, pentru #PNL, pentru România! „Prin noi înșine” pentru un viitor mai bun!”, a conchis Cupșa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.