Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin scandal pe legile justiției, un judecător membru CSM denunță presiuni dintr-o anumită 'parte a sistemului'

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Gabriela Baltag, membru CSM, a declarat, duminică seara, că secţia de investigare a magistraţilor va spori independenţa judecătorului, menţionând că mai mulţi judecători în materie penală au acuzat că simt presiuni dintr-o anumită "parte a sistemului judiciar", informează Mediafax.

"Este binevenită (n.r. secţia de investigare a magistraţilor), contrar afirmaţiilor unor colegi din CSM. Salut această iniţiativă pentru că, trebuie să recunoaştem, nu o dată aflăm că, mai ales judecătorii care judecă în penal, simt o presiune venită împotriva lor dintr-o anumită parte a sistemului judiciar. (..) Nu vă spun câte memorii au venit spre noi, însoţite de documente, care prezentau o formă de presiune asupra judecătorilor care judecă în materie penală. (..) Un judecător mi-a zis de existenţa presiunilor, mi-a povestit o situaţie particulară, unde un judecător care a dat o soluţie de achitare şi căruia, ulterior, procurorul de caz i-a spus <>. Au fost astfel de situaţii, poate nu la fel de grave", a declarat Gabriela Baltag la Antena 3.

Judecătoare membră a CSM, despre modificarea legilor justiţiei: 'Nu există nicio prevedere care să aducă o îngrădire a sistemului judiciar'

Întrebat dacă este vorba despre presiuni în ceea ce priveşte anumite decizii, magistratul a răspuns: "Vor să afle ce considerente au stat la baza deliberărilor, în afară de cele expuse, considerând că sunt altele".

"Nu e un element de noutate, am văzut că se vorbeşte de discriminare, dar am văzut că şi o anumită categorie profesională, magistraţii, fac obiectul unei secţii din DNA. Această secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este benefică, va aduce şi va spori independenţa judecătorului", a mai spus Gabriela Baltag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.