Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin SCANDAL privind trecutul său, Augustin Lazăr îi i-a trimis lui Tudorel Toader o listă cu propuneri pentru OUG pe legile justiției

Agerpres
Augustin Lazar

Ministerul Public, poziție de ultimă oră privind modificările din justiție, pe care Guvernul Dăncilă vrea să le facă prin OUG. Poziția M.P vine după ce ieri prim - vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, avertiza guvernul să nu emită OUG prin care înalți oficiali să scape de acuzații de corupție prin prescrierea termenelor.

Citește și: Tudorel Toader a RĂBUFNIT pe tema numirii lui Kovesi procuror european pe criterii politice: 'Noi primim aceste recomandări'

"Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 4 aprilie 2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a transmis Ministerului de Justiție, în atenția domnului Tudorel Toader în calitatea sa de ministru al justiției, observațiile formulate de procurorii din cadrul Ministerului Public cu privire la propunerile de modificare a legislației penale (Codul Penal, Codul de procedură penală, Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, proiectul de act normativ privind contestația în anulare).

Propunerile de modificare a legislației penale au fost formulate de Ministerul Justiției, fiind transmise participanților la un grup de lucru la care au luat parte și reprezentanți ai P.Î.C.C.J., la data de 22 martie 2019.

Biroul de informare și Relații Publice este abilitat să prezinte observațiile formulate la modificările propuse care, pe de o parte nu reclamă intervenția legislativă de urgență, iar pe de altă parte, unele se îndepărtează de la efectele jalonate explicit prin deciziile Curții Constituționale. Dacă aceste modificări ar intra în vigoare, ar afecta în mod substanțial activitatea de urmărire penala și implicit capacitatea de a trage la răspundere penală a celor care au săvârșit infracțiuni.

Procurorul general își exprimă convingerea că soluția pentru îmbunătățirea legislației penale este cooperarea interinstituțională, bazată pe consultarea sistemului judiciar, a specialiștilor dreptului și a practicienilor cu experiență și își exprimă întreaga disponibilitate de cooperare în acest sens", transmite Ministerul Public. Propunerile M.P pot fi consultate aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.