Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină criză a asigurărilor, Euroins dă un semnal către cei asigurați

euroins

Falimentul celor de la City Insurance și informația lansată de transportatorii de la COTAR, care prevăd un faliment al companiei Euroins, au generat agitație în piață. Cei de la Euroins țin să înlăture aceste îngrijorări și au făcut o majorare de capital la nivelul companiei.

”Acționarii Euroins România au aprobat în unanimitate de voturi o nouă majorare de capital în valoare de peste 120 de milioane de lei. Este a treia majorare de capital făcută Euroins România în ultimele luni. Înainte de această majorare de capital, cel mai recent audit arăta că Euroins România îndeplinește toți indicatorii financiari stabiliți de lege, cerința de capital de solvabilitate fiind de 118,5% și acoperirea cerinței de capital minim de 278,4%.

Pe lângă această majorare de capital, în zilele următoare, Euroins România va beneficia de o a patra majorare de capital după ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Eurohold, proprietarul Euroins Euroins Insurance Group, au semnat un acord prin care BERD preia un pachet minoritar de acțiuni. Investiția Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare va fi de până la 30 de milioane de euro. De asemenea, Еurohold, proprietarul Euroins, va participa la procedura de majorare a capitalului cu o injecție suplimentară de capital de până la 12 milioane EUR.

”Această infuzie de capital indică angajamentul pe termen lung al acționarilor și investitorilor față de Euroins România și piața de asigurări din România. Euroins este mai puternic decât niciodată și întreaga echipă investește timp și energie, astfel încât transformările la care asistați să fie de durată. Construim noi produse de asigurare non-RCA, ne-am întărit echipa, avem o nouă abordare cu clienții, subliniem că toate eforturile aduc valoare adăugată în viața clienților. Toate aceste eforturi sunt făcute pentru că avem o strategie publică prin care dezvoltăm cât de mult putem zona non-RCA a companiei”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.”, informează un comunicat al Euroins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.