Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină criză, Viktor Orban face o investiție uriașă în Budapesta: pe malul Dunării se construiește cea mai scumpă facilitate sportivă

nbcnews.com
Viktor Orban

În luna august a acestui an, capitala Ungariei, Budapesta, va găzdui Campionatele Mondiale de Atletism, iar pentru acest eveniment de nouă zile guvernul maghiar con­struieşte un stadion nou, scrie Daily News Hungary.

Edificiul gigant aflat în con­strucţie pe malul Dunării este deja cea mai scumpă facilitate sportivă din Ungaria. În prezent, se estimează că noul stadion din Budapesta va costa 246 miliarde de forinţi (62 milioane de euro), informează Mediafax.

content-image

Şeful companiei care organizea­ză campionatele a declarat că are doar cifre estimative, costurile totale urmând să fie determinate ulterior.

Construcţia stadionului, cu o ca­pacitate de 40.000 de locuri, a început în 2020. Totuşi, lucrările nu au fost finalizate încă.

Nu se ştie câţi bani sunt alocaţi pentru organizarea evenimentului.

Ce înseamnă Mondialele de Atletism

Campionatele Mondiale de Atle­tism reprezintă al treilea mare eveni­ment sportiv din lume, iar găzduirea acestora de către Budapesta nu re­pre­zintă un pas extrem de important doar pentru Ungaria, ci pentru în­trea­ga regiune a Europei Centrale, din moment ce aceasta va fi prima dată când un campionat mondial de atletism în aer liber este organizat aici, notează Hungary Today.

Potrivit lui Robert Kiss, expert în turism, Campionatele Mondiale de Atletism pot aduce un impuls vizibil turismului şi economiei Budapestei şi ţării, scrie hirado.hu.

„Să nu uităm că evenimentul este bun şi pentru imaginea ţării, întrucât acesta este difuzat în majoritatea ţă­rilor lumii“, a subliniat Robert Kiss.

Campionatele de Atletism sunt aşteptate să genereze „cel puţin“ 120.000 de înnoptări în august, a de­clarat Balasz Nemeth, CEO al Buda­pest 2023 Nonprofit, organizator, potrivit Budapest Business Journal.

Campionatele, pe care Budapesta le găzduieşte în perioada 19-27 au­gust, vor atrage minim 30.000 de vizi­tatori străini în unităţile de cazare, a arătat Nemeth.

Acesta a adăugat că peste 100.000 de bilete şi permise au fost până acum vândute către vizitatori din 68 de ţări.

Construcţia Centrului Naţional de Atletism, se desfăşoară conform planului şi va fi finalizată în aprilie, potrivit acestuia.

Peste 2.000 de atleţi din peste 200 de ţări vor participa în cadrul Campionatelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.