Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină escaladare a contagierilor, Taiwan așteaptă să primească 400.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca

Operation World
Taiwan

Taiwan aşteaptă miercuri să primească 400.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 dezvoltate de AstraZeneca, într-un moment de escaladare a pandemiei pe această insulă, care a raportat 275 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, relatează EFE.

Purtătorul de cuvânt guvernamental, Lo Ping-cheng, a precizat că dozele de vaccin de la AstraZeneca vor ajunge în Taiwan pe calea aerului, via A?msterdam, în jurul orei locale 16:00, potrivit agerpres.ro.

Potrivit agenţiei de ştiri CNA, creşterea numărului de cazuri din ultimele zile i-a făcut pe taiwanezi, iniţial reticenţi să se vaccineze, să-şi schimbe opinia astfel încât numărul cererilor de vaccinare a crescut în mod considerabil.

Dintre cele 275 noi cazuri de COVID-19 anunţate miercuri de Centrul de Control al Bolilor din Taiwan, 267 sunt contagieri locale, iar restul de 8 au fost diagnosticate la călători veniţi recent din străinătate, fiind aşa-numite cazuri "importate".

Majoritatea cazurilor se concentrează în nordul insulei, în capitala Taipei şi în împrejurimile sale, a asigurat Centrul, într-un comunicat postat pe site-ul său.

Este vorba de a cincea zi consecutivă în care se înregistrează peste 100 de contagieri locale (în ultimele patru zile, peste 200).

Până în prezent, Taiwan reuşise să menţine sub control virusul, însă în doar şapte zile numărul contagierilor a crescut, de la 7 anunţate în data de 11 mai, la 267 raportate în ultimele 24 de ore.

De la începerea pandemiei, Taiwan a înregistrat în total 2.533 de cazuri, dintre care 1.386 continuă active; 1.133 de persoane s-au vindecat şi alte 14 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.