Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În pline negocieri pentru livrarea armamentului către Ucraina, Zelenski critică poziția lui Olaf Scholz: 'Nu este o strategie foarte corectă'

president.gov.ua
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenskij l-a criticat indirect pe cancelarul german Olaf Scholz pentru poziția sa privind livrarea tancurilor de luptă în Ucraina. Uneori, nu trebuie să cântăriți și să vă comparați, a spus Zelenski, potrivit postului german de televiziune ZDF.

"De exemplu, dacă spui: 'Voi da tancuri dacă altcineva dă și tancuri. Sunt puternic în Europa, ajut când ajută și cineva din afara Europei'", a spus Zelenski. "Mi se pare că aceasta nu este o strategie foarte corectă", a transmis liderul de la Kiev.

Cancelarul german Olaf Scholz este dispus să permită ca tancurile de luptă Leopard să fie livrate Ucrainei în anumite condiţii, potrivit informaţiilor apărute miercuri în presa germană, informează dpa, conform Agerpres.

Cancelarul Scholz a menţionat clar, într-o conversaţie telefonică cu preşedintele american Joe Biden, că Germania ar putea livra aceste tancuri doar dacă SUA, la rândul lor, vor pune la dispoziţie Ucrainei principalele lor tancuri de luptă Abrams, potrivit unui articol apărut în Suddeutsche Zeitung.

Joe Biden nu a comunicat poziţia sa în această privinţa în timpul conversaţiei de marţi, se arată în articol.

Noul ministru german al Apararii, Boris Pistorius, a discutat joi cu seful Pentagonului Lloyd Austin asistenta acordata Ucrainei in domeniul apararii, relateaza Ntv.

Pistorius l-a asigurat pe Austin de cooperarea strânsă a Germaniei cu Statele Unite în ceea ce privește transferul de arme către Ucraina.

După cum clarifică Ntv, nici Pistorius, nici Austin, la o conferință de presă comună în urma discuțiilor, nu au menționat subiectul posibilelor livrări de tancuri către Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.