Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În PNL e liniște și se arată spre PSD: Blaga nu are probleme. Unii vor sa îl implice

blaga

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat sâmbătă, la Piteşti, că nu crede în veridicitatea acuzaţiilor de corupţie care i-au fost aduse, în ultimele zile, lui Vasile Blaga, mai ales că acestea nu au venit din partea instituţiilor abilitate ale statului. 

"Eu nu cred că este implicat, încearcă alţii să-l implice. Implicarea unui om într-un dosar penal să ştiţi că nu o poate face decât parchetul sau instanţa de judecată. De data aceasta, organele care ar putea să implice pe cineva într-o cauză penală nu au făcut-o, o fac alţii şi, în opinia mea, foarte rău, dar lucrurile acestea vor fi depăşite", a declarat Gorghiu, la conferinţa de presă de după Consiliul Naţional al PNL. 

La rândul său, Vasile Blaga a negat că ar fi intervenit pe lângă reprezentantul unei firme de pază pentru ca acesta să-l ajute pe ginerele său în demararea unei afaceri cu acelaşi obiect de activitate. 

"Eu, dacă aş fi vrut să intervin, dar n-am intervenit, puteam să o fac şi singur, puteam să o fac şi prin altcineva, nu printr-o firmă privată. Ce treabă are o firmă privată să meargă să roage să se facă alte contracte pentru o altă firmă privată? Eu sper ca acele contracte să fie făcute legal, dacă nu, vor răspunde", a declarat copreşedintele PNL. 

El a respins şi afirmaţiile pe care fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, le-a făcut la adresa sa în cadrul unei anchete a DNA. 

"Aceeaşi situaţie şi cu celălalt caz, cu domnul Vâlcov. Nu m-a rugat nimeni să intervin pe lângă domnul Vâlcov. Dânsul nici nu spune că aş fi intervenit direct, ci că aş fi făcut-o prin intermediari. Nu, nu am intervenit niciodată, mai ales că e şi absurd să spui că, în 2009, ai avut discuţii despre licitaţii care vor urma în 2010 la un alt minister, la Ministerul Mediului. Lucruri absurde, dar aşa e viaţa", a spus Blaga. 

Liderul liberal a adăugat că este dispus să răspundă oricăror întrebări pe cele două subiecte, iar, dacă va fi pus sub acuzare, i se vor aplica noile reguli de integritate din statutul PNL, ca oricărui alt membru. 

"Dacă cineva are lucruri de întrebat şi va dori să întrebe, nu e nicio problemă. Pe de altă parte, am aprobat un statut care (...) se aplică tuturor membrilor partidului, începând cu mine", a mai spus Vasile Blaga. 

Modificările la statutul PNL în privinţa criteriilor de integritate au fost adoptate, sâmbătă, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al partidului, desfăşurat la Piteşti. 

Potrivit propunerilor avansate de conducerea liberală în privinţa criteriilor de integritate, în cazul unei condamnări în primă instanţă pentru o infracţiune săvârşită cu intenţie, cel aflat într-o astfel de situaţie îşi va pierde funcţiile de conducere deţinute în partid, dar va rămâne membru al formaţiunii. În cazul unei condamnări definitive, liberalul aflat într-o asemenea stare îşi va pierde, pe lângă funcţiile deţinute în partid, şi calitatea de membru al formaţiunii. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.