Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În pofida deficitului global de semiconductori, Stellantis a depășit ţintele de profit în 2021

cursdeguvernare.ro
semiconductori chip

În pofida deficitului global de semiconductori, Stellantis, al patrulea producător auto mondial, a anunţat miercuri că şi-a depăşit ţintele de profit pentru 2021, ceea ce a dus la creşterea acţiunilor cu peste 5%, transmite DPA, citat de Agerpres.

Totuşi, criza cipurilor şi costul ridicat al materiilor prime rămân o problemă, a avertizat directorul financiar Richard Palmer, adăugând că firma încă vede potenţial de creştere mai ales pe piaţa din SUA.

Anul trecut, Stellantis a înregistrat o marjă de profit de 11,8%, grupul franco-american previzionând iniţial un nivel de aproximativ 10%. Cifra de afaceri a urcat cu 14%, la 152 miliarde de euro (172 miliarde de dolari).

Din cauza deficitului global de semiconductori, Stellantis a produs cu o cincime mai puţine maşini în 2021 decât plănuise iniţial.

Profitul companiei rezultate în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler şi PSA a urcat la 13 miliarde de euro în 2021, în urma reducerilor de costuri, iar aproximativ 3,3 miliarde de euro vor fi plătiţi acţionarilor ca dividende.

Rezultatele "demonstrează că Stellantis este bine poziţionat pentru a înregistra performanţe solide şi a depăşit turbulenţele semnificative din 2021", a afirmat directorul general Carlos Tavares.

Printre brandurile Stellantis se află Peugeot, Jeep, Ram, Fiat, Opel, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, DS, Maserati şi Vauxhall.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.