Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În pofida zidului de Donald Trump, Mexicul face un gest neașteptat: 'Asta face prietenii'

uscpublicdiplomacy.org
sua mexic

Mexicul a transmis condoleanţe SUA pentru victimele uraganului Harvey şi şi-a reiterat oferta de ajutor în timp ce preşedintele american Donald Trump merge înainte cu planul său de a ridica un zid la frontiera mexicană, relatează vineri France Presse, potrivit agerpres.ro

Preşedintele mexican Enrique Peńa Nieto "a transmis condoleanţe poporului SUA şi familiilor victimelor" după trecerea uraganului Harvey, potrivit unui comunicat dat publicităţii joi de Ministerul de Externe mexican. 

Comunicatul subliniază că trei mexicani şi-au pierdut viaţa în urma dezastrului provocat de Harvey, iar mai mulţi sunt daţi dispăruţi. Conform unui bilanţ recent al autorităţilor americane, uraganul Harvey, care a lovit vinerea trecută Texasul, situat la frontiera cu Mexicul, a provocat inundaţii fără precedent şi este responsabil direct sau indirect de moartea a cel puţin 38 de persoane.

Lovitură în PNL! Alina Gorghiu pierde rușinos în fața unui necunoscut. Iulian Dumitrescu este noul șef al senatorilor liberali


Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a "acceptat ajutorul oferit", afirmă comunicatul. Ministerul mexican spune că "aşteaptă lista cu produse de primă necesitate pentru populaţia afectată". 

Secretarul de stat american Rex Tillerson a mulţumit călduros miercuri Mexicului pentru oferirea de ajutor statului Texas.

Atac fără precedent la adresa lui Mihai Tudose: 'O încrucișare între un personaj din Caragiale și un soldat sovietic. Grobian, flecar, superficial'

“Cu plăcere”, a răspuns Caso. “Suntem aici pentru a ajuta. Suntem vecini. Suntem prieteni şi asta face prietenii”, a adăugat el.


Mexicul a anunţat încă de duminica trecută că şi-a oferit ajutorul pentru SUA. Cu toate acestea, în acelaşi comunicat, Ministerul de Externe mexican a susţinut din nou că Mexicul nu va plăti pentru ridicarea zidului împotriva imigraţiei clandestine pe care Donald Trump vrea să-l ridice la frontiera dintre cele două ţări. 

Preşedintele american a declarat în mai multe rânduri în ultimele zile că Mexicul va plăti pentru ridicarea zidului într-un fel sau altul. 

Joi, guvernul american a anunţat că a selecţionat patru societăţi pentru a construi prototipuri de ziduri din beton armat la graniţa cu Mexic în această toamnă. 

Tensiunile între cele două ţări vecine vizează de asemenea renegocierea în curs de desfăşurare a tratatului de liber-schimb NAFTA între SUA, Mexic şi Canada, în condiţiile în care Mexicul găzduieşte de vineri până marţi discuţiile din a doua etapă a tratativelor. Donald Trump ameninţă să retragă SUA din acest tratat despre care spune că a dus la dispariţia mai multor locuri de muncă în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.