Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În prag de iarnă și lăsată în beznă de Putin, Ucraina are nevoie de radiatoare și generatoare: Apelul unui oficial ucrainean

nyt.com
kiev-ucraina

Un oficial ucrainean le-a cerut străinilor să doneze Ucrainei radiatoare și generatoare, în condițiile în care țara este afectată de penele de curent în urma loviturilor rusești asupra instalațiilor energetice, potrivit Sky News, anunță Mediafax.

„Cel mai bun sprijin pentru Ucraina astăzi, în afară de arme, sunt sursele autonome de electricitate și căldură. Dacă aveți un generator pe care nu îl folosiți sau îl folosiți rar, vă rugăm să vă gândiți să-l oferiți Ucrainei. Ne așteaptă o iarnă dificilă, dar vom învinge", a transmis consilierul Anton Gerashchenko, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe Twitter.

Consilierul a mai spus că persoanele care doresc să doneze echipamente ar trebui să contacteze ambasada ucraineană din țara lor.

În ultimele săptămâni, rușii au atacat infrastructura Ucrainei lăsând oamenii fără electricitate, căldură și apă.

Luni, părți mari din Kiev au fost deconectate de la alimentarea cu energie electrică și apă după ce loviturile au lovit mai multe echipamente. Incidente asemănătoare s-au produs și în celelalte orașe mari ale Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.