Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În primul anunț din 2024, Vladimir Putin anunță un atac dur în Ucraina: 'Vom intensifica loviturile!'

Kremlin
Vladimir Putin

În primul anunț din 2024, Vladimir Putin anunță un atac dur în Ucraina: 'Vom intensifica loviturile!'

Rusia îşi va "intensifica" atacurile asupra ţintelor militare din Ucraina, ca răzbunare pentru bombardarea la scară fără precedent de către armata ucraineană a oraşului rusesc Belgorod în acest weekend, a anunţat luni preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, informează AFP, relatează Agerpres.

''Vom intensifica loviturile, nicio crimă împotriva civililor nu va rămâne nepedepsită, asta este o certitudine'', a declarat Putin cu ocazia unei vizite la un spital militar, precizând că aceste lovituri vor fi efectuate ''asupra instalaţiilor militare''. "Lovim cu arme de precizie locurile de luare a deciziilor, locurile unde se adună soldaţii şi mercenarii, alte centre de acest tip, instalaţiile militare mai presus de toate. Şi sunt foarte sensibile, aceste lovituri. Aceasta este ceea ce vom continua să facem'', a adăugat Putin.

Descriind bombardamentul de la Belgorod drept un "act terorist", care a făcut sâmbătă 24 de morţi şi peste o sută de răniţi, Putin a acuzat forţele ucrainene că au lovit "chiar în centrul oraşului, unde oamenii se plimbau înainte de Revelion''. Putin a considerat totuşi că "Ucraina nu este un inamic" în sine şi a acuzat Occidentul că se foloseşte de autorităţile de la Kiev pentru a-şi "rezolva propriile sale probleme" cu Rusia.

Preşedintele rus a mai apreciat că forţele Moscovei au acum "iniţiativa strategică" pe frontul din Ucraina, unde câştigă teren de la eşecul contraofensivei ucrainene din vară.

Context

Bombardamentul de la Belgorod s-a produs vineri după o serie de atacuri ale armatei ruse asupra oraşelor ucrainene, care au făcut aproximativ patruzeci de morţi, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.