Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Republica Moldova mai sunt în viaţă 12 veterani ai Armatei Române. Anatolie Nosatîi: Ne interesăm de ei şi ne străduim să-i ajutăm în măsura posibilităţilor

wikipedia.org
veterani de razboi

În Republica Moldova mai sunt în viaţă 12 veterani ai Armatei Române, iar în 2022, decretat drept Anul recunoştinţei faţă de veteranii războiului din Transnistria (1992), vor fi comemoraţi participanţii la toate războaiele şi conflictele militare, a declarat duminică într-un interviu pentru Radio Chişinău ministrul apărării moldovean Anatolie Nosatîi, conform Agerpres.

Majoritatea dintre veteranii armatei române sunt la o vârstă venerabilă, a remarcat el.

"Chiar recent colegii mei l-au felicitat pe veteranul Constantin Cojocari, care a împlinit frumoasa vârstă de 103 ani. Ne interesăm de ei şi ne străduim să-i ajutăm în măsura posibilităţilor", a adăugat ministrul în interviu.

Anatolie Nosatîi a mai spus că în 2022 - decretat în Republica Moldova An al recunoştinţei faţă de veteranii războiului din Transnistria - vor fi comemoraţi veteranii tuturor războaielor şi conflictelor militare.

Parlamentul de la Chişinău a votat în decembrie un proiect de hotărâre în acest sens, pentru a-i omagia pe veteranii de război care au luptat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.