Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Republica Moldova oamenilor li se impune să se vaccineze altfel nu li se eliberează actele medicale

vestidinrusia.ro
vaccin covid medic

Mai mulți locuitori din diferite raioane ale Republicii Moldova se plâng că nu sunt consultați de medici și nu li se eliberează actele medicale până nu prezintă certificatul de vaccinare, notează știri.md

Ei susțin că prin această metodă li se încalcă dreptul la sănătate, iar astfel sunt impuși ca să primească antidotul. De cealaltă parte, responsabilii din sănătate spun că doar le recomandă  pacienților să se vaccineze.

O femeie din raionul Fălești, a dezvăluit că, a mers la medic după un certificat pentru a-și putea prelungi valabilitatea gradului de invaliditate și a fost îndemnată însă de asistenta medicală și medicul de familie să se imunizeze anti-COVID, apoi, în baza certificatului de vaccinare, va primi și îndreptarea de care are nevoie.

Anonim: „Dacă cineva se adresează la ea, de exemplu ca și mine, și are nevoie de îndreptare pentru a face unele analize, ea îți spune că nu primești îndreptare până când nu primești vaccinul. Așa spune. Nu primiți rețeta până când nu prezentați certificatul de vaccinare. Mai întâi, a spus asistenta noastră, apoi medicul de familie a spus că trebuie, pentru că brusc vei infecta pe cineva”.

Citește și Expert american declară că Rusia nu este interesată de câștigare alegerilor în Republica Moldova a stângii comuniste

De cealaltă parte, responsabilii din sănătate din raionul Fălești neagă aceste informații.

Parascovia Postolachi, medic de familie în raionul Fălești: „Vaccin își face cine dorește. Cine nu dorește, mie mi-e indiferent. Eu nu am avut asemenea cazuri, nu am întâlnit”.

Se pare că nu este un caz singular. Și locuitorii din orașul Strășeni se plâng că angajații medicali impun pacienții să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Anonim: „Te impun, spun că dacă matale nu te vaccinezi, noi nu vom elibera documente și o să umbli pe drum. Nu trebuie de impus. Ai dorință să te vaccinezi, te vaccinezi, dacă nu, nu”.

Reprezentanți ai Centrului comunitar de sănătate mintală din Strășeni confirmă că cel puțin 7 persoane, care s-au adresat la medic, ar fi fost refuzate pentru că nu erau imunizate anti-COVID.

Valentina Gavriliuc, coordonatorul Centrului comunitar de  sănătate mintală din Strășeni: „Două zile s-a solicitat să fie dovada vaccinării.

Directorul medical Nicolae Pocinoc a solicitat așa să fie, dar cred că nu este corect și deja s-a lucrat ieri în regim normal și astăzi tot. Probabil că a fost gândit în grabă și nu a dat niciun rezultat bun”.

Citește și Igor Dodon amenință cu expulzarea `pe unii ambasadori`

În schimb, directorul adjunct al Policlinicii din Strășeni susține că nu a impus pe nimeni să se vaccineze, ci doar le-a recomandat unor grupuri de persoane că ar fi bine să primească  antidotul.

Nicolae Pocinoc, directorul adjunct al Policlinicii din Strășeni: „Nu obligăm. Eu le-am spus că este obligațiunea fiecăruia să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru că este o boală periculoasă. Eu am făcut numai o discuție profilactică”.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până în prezent, peste 300.000 de persoane și-au administrat serul. Menționăm că în Republica  Moldova imunizarea împotriva COVID-19 este benevolă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.