Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În România este derulată o cercetare despre percepţia românilor asupra feminismului

vestidinrusia.ro
femeie fericita mare

O cercetare despre percepţia românilor asupra feminismului a fost lansată de F-Sides Cineclub şi festivalul One World Romania, informează News.ro.

Cercetarea caută să identifice punctele de tensiune când vine vorba de feminism, de ce o parte din public se fereşte de asocierea cu termenul şi care sunt principalii factori care stau la baza reticenţei faţă de acesta.

Call-ul a fost deschis în cadrul One World România, a cărei ediţie recentă s-a concentrat pe egalitatea de gen, iar rezultatele vor fi anunţate la începutul toamnei.

Iniţiatorii îşi propun să ţină chestionarul deschis până la jumătatea lunii iulie, pentru a oferi ocazia unui public cât mai numeros să răspundă la întrebări.

„Feminismul e un cuvânt care pentru fiecare vine la pachet cu alte idei, emoţii, anecdote, şi cu o doză bună de backfire effect, de orice parte a baricadei ne-am situa. Pe unele persoane le ameninţă acest cuvânt, pe altele le ameninţă fix absenţa lui, iar între ele sunt probabil o mulţime de poziţionări în zone gri. Inclusiv în interiorul mişcării feministe, lucrurile pe care trebuie să le înglobeze acest termen variază. Deci, indiferent de unde te poziţionezi, vrem să înţelegem mai bine: de ce sunt atâtea emoţii în jurul cuvântului”, a transmis Alexandra Lulache, co-fondatoare F-Sides.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Chestionarul cuprinde 18 întrebări, majoritatea deschise. Răspunsurile vor fi anonime şi vor fi folosite pentru întocmirea unui raport şi prezentări despre valenţele şi punctele de tensiune ale cuvântului feminism în România anului 2021.

Chestionarul poate fi completat online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.