Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În secţia externă COVID-19 a Spitalului Militar din Timișoara sunt internaţi 36 de pacienţi testaţi pozitiv

Forbes
COVID coronavirus

În secţia externă COVID-19 a Spitalului Militar Clinic de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara, operaţionalizată săptămâna trecută pentru forme uşoare ale infectărilor cu SARS-CoV-2, sunt internaţi 36 de pacienţi testaţi pozitiv şi unul aşteaptă rezultatul, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, Andra Podgoreanu.

"Pacienţii sunt cu forme uşoare ale bolii, sunt stabili şi au o evoluţie uşor pozitivă. Noi tratăm cazuri uşoare şi medii. Avem nevoie de personal medical pentru a putea face faţă, iar Direcţia de Sănătate Publică Timiş a promis că ne va detaşa doi medici ATI şi unul pe medicină internă. După aceea ne vom putea reorganiza, dar vom avea nevoie şi de asistente", a precizat Andra Podgoreanu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mihai Tudose, DEZLĂNȚUIT: Nu uitați să purtați mască... începe să pută. Bani au fost și sunt, de vreme ce se duc spre presă!

Acest spital de campanie a fost ridicat în urmă cu trei luni pe stadionul CFR din municipiu, dar a fost operaţionalizat abia săptămâna trecută, pentru forme uşoare ale infectărilor cu SARS-CoV-2.

Potrivit Andrei Podgoreanu, în acest moment, aici poate fi asigurată asistenţă medicală pentru un maxim de 50 de pacienţi, iar capacitatea secţiei de ATI este de patru paturi, fiind destinată pacienţilor a căror stare se deteriorează pe timpul internării, până la momentul transferului într-o secţie ATI dintr-un spital COVID-19. Tot aici este funcţional şi un laborator Real Time PCR cu o capacitate de 40 de teste pe zi.

Spitalul de campanie are amenajate şase saloane (corturi) a câte opt paturi, iar medicii încearcă să asigure fiecărui pacient câte un spaţiu separat, cât timp mai este posibil, pentru a evita recontaminările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.