Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În stil mafiot, șeful ALPAB nu semna nimic și conducea tot

Agora
parcul herastrau

O informație în exclusivitate intrată în posesia noastră riscă să detoneze o adevărată bombă și să genereze demisii în lanț la nivelul unei instituții din subordinea Primăriei Capitalei. Este vorba despre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a cărei conducere a fost realizată într-un stil cvasi-mafiot timp de mai mulți ani de zile.

Mai precis, directorul companiei, Bogdan Tănase, numit în această funcție în 2013, a condus instituția fără să semneze acte care atrag responsabilitatea sa! Cum a fost posibil acest lucru? Prin prelungirea repetată, din trei în trei luni, a delegării atribuțiilor de director al ALPAB către o apropiată de-a sa, Georgiana Brînză.

Uzurpare de calități oficiale? Cine dicta, fără să răspundă?

Georgiana Brânză a preluat cele mai importante atribuții trecute în fișa postului Directorul General – de la achiziții și realizarea investițiilor, până fundamentarea bugetului și la emiterea actelor acestei companii. Practic, Tănase era director în acte, dar de semnat semna Georgiana Brînză.

Logica schemei puse la cale de șeful ALPAB

Schema a funcționat mai mulți ani de zile, iar interesul din spatele ei era unul foarte simplu – de a-l pune la adăpost pe directorul ALPAB în legătură cu contractele semnate de această companie.

Care contracte, se pare, ar fi pline de nereguli. Despre acest lucru s-a referit pasager și Primarul General al Capitalei, care, într-o conferință de presă susținută recent, a lăsat să se înțeleagă că spațiile administrate de ALPAB au fost închiriate pentru o sumă suspect de mică, care văduvește bugetul Capitalei.

Nicușor Dan a arătat, de exemplu, că în cazul a două locații aflate în administrarea ALPAB, respectiv parcul Herăstrău și Satul francez, „sunt sume uriașe de bani pe care Municipalitatea le pierde, închiriind mult, mult sub prețul pieței”.

Milioanele din spatele contractelor cu ALPAB

Potrivit informațiilor de presă, ALPAB a închiriat de-a lungul vremii zeci de spații pentru diverse destinații, majoritatea pentru restaurante și terase. Aceste contracte, cum spuneam, au fost semnate în detrimentul interesului public, generând venituri mai mult decât modeste pentru visteria Capitalei.

Surse din cadrul ALPAB ne-au declarat că, deși multe contracte au fost semnate de Georgiana Brînză, în spatele lor s-a aflat mereu directorul real al companiei, Bogdan Tănase. Atunci când am întrebat respectivele surse ce interes ar fi avut șeful ALPAB să promoveze astfel de contracte, răspunsul a fost unul sugestiv: „Haideți, nu vă faceți că nu înțelegeți. Sunt foarte mulți bani la mijloc, iar astfel de servicii nu se fac degeaba.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.