Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În SUA se pregătește BOMBA: Senatorul Ted Cruz CONTESTĂ rezultatele din Arizona

twitter.com
ted cruz

Senatorul republican Ted Cruz va formula obiecţii privind validarea voturilor Colegiului electoral în statul Arizona, afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com şi de cotidianul The Washington Post.

Ted Cruz se numără printre cei 13 senatori republicani care au ameninţat că vor contesta procedura de validare a victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial din SUA. De asemenea, unii membri republicani ai Camerei Reprezentanţilor vor formula obiecţii, scrie mediafax.ro.

Citește și: Lista rușinii: Cine sunt primarii marilor orașe din România care fug de vaccinul anti-COVID-19

Politicienii republicani vor contesta rezultatele scrutinului prezidenţial în statele Pennsylvania, Georgia şi Arizona.

Cel mai probabil, contestaţiile politicienilor republicani nu vor avea succes, dar vor îngreuna procedura Congresului SUA, programată miercuri, de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, entitate care a confirmat deja victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Citește și: Întorsătură de situație în cazul farmacistului care a distrus dozele de vaccin anti-COVID-19. Autoritățile au declarat că este un adept al teoriilor conspirației

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, l-a criticat vehement pe senatorul republican Tom Cotton, care a afirmat că nu va susţine eforturile unor colegi din Congres de contestare a validării rezultatului scrutinului prezidenţial, câştigat de Joseph Biden. "Cum poţi valida un scrutin când cifrele sunt greşite, în mod verificabil?! Domnule senator Tom Cotton, republicanii au plusuri şi minusuri, dar un lucru este sigur: nu uită niciodată", a afirmat Donald Trump prin Twitter, conform publicaţiei The Hill. Senatorul Tom Cotton, considerat potenţial candidat pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, s-a disociat de zeci de senatori republicani care intenţionează să formuleze obiecţii în cursul sesiunii Congresului programată miercuri pentru validarea voturilor Colegiului Electoral Federal privind scrutinul prezidenţial.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu rupe tăcerea: ‘Trebuie doar să avem o capacitate suficientă de a vaccina într-un timp scurt, pentru că doze avem’

Mai mulţi senatori republicani, inclusiv Lindsey Graham, au criticat acţiunile de contestare a procedurii de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial. Donald Trump a declarat că republicanii care nu îl susţin fac parte din "Grupul celor care se predau", catalogându-i drept "gardieni ineficienţi ai naţiunii care vor să accepte validarea unor cifre electorale frauduloase".

Unii senatori republicani au exprimat preocupări privind o înregistrare audio în care Donald Trump pare să îi ceară secretarului de stat din statul american Georgia să găsească voturi pentru modificarea rezultatului scrutinului.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură pentru locuitorii Sectorului 1, începând cu anul 2021! Clotilde Armand a majorat taxele pe proprietate

Donald Trump nu a recunoscut victoria politicianului democrat Joe Biden în scrutinul prezidenţial din noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.