Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce Donald Trump pune presiune pe autoritățile statale, secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a declarat că nu au existat dovezi de fraudă

USNews
Donald Trump

Secretarul de stat al Georgiei Brad Raffensperger a declarat că nu au existat dovezi de fraudă sistemică la alegerile din Statele Unite, în timp ce preşedintele în exerciţiu Donald Trump continuă să facă presiuni asupra oficialilor pentru a răsturna eşecul său la diferenţă mică în acest stat, informează DPA potrivit Agerpres.

"Nu am găsit niciodată fraude sistemice, nu suficient pentru a schimba rezultatul alegerilor", a declarat duminică pentru ABC News acest oficial republican care l-a susţinut pe Trump.

Participând sâmbătă la primul său miting de când Joe Biden a câştigat alegerile din SUA luna trecută, Trump a spus în faţa unei mulţimi din Georgia că se consideră câştigătorul scrutinului şi a promis să lupte în continuare pentru acest rezultat.

Înainte de miting, Trump l-a presat pe guvernatorul republican al Georgiei, Brian Kemp, într-un apel telefonic, să ajute la răsturnarea eşecului său în acest stat, a informat presa americană.

Trump a pierdut acest stat istoric conservator cu mai puţin de 13.000 de voturi, marcând prima dată când Georgia a votat pentru un preşedinte democrat în aproape 30 de ani.

Preşedintele în exerciţiu a denunţat fraude în acest stat, dar o renumărare a voturilor a confirmat victoria lui Biden, iar rezultatele au fost certificate de Kemp şi Raffensberger.

Un înalt oficial din Georgia i-a cerut recent lui Trump să renunţe la retorica fraudelor electorale despre care a spus că inspiră violenţă.

Raffensberger, pe care Trump l-a numit "duşman al poporului", a declarat că el şi familia sa au primit ameninţări cu moartea şi funcţionari electorali au fost vizaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.