Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce Europa se relaxează, în America de Sud este nebunie: record de infectări și decese în Argentina

Poder 360
Brazilia coronavirus

Argentina a înregistrat marţi cel mai mare număr de noi cazuri de contaminare cu COVID-19 (35.543) şi de decese (745) în 24 de ore de la începutul pandemiei de coronavirus, au anunţat autorităţile, notează AFP.

În total, Argentina a înregistrat 3.371.508 cazuri de COVID-19 şi 71.771 de decese, pentru o populaţie de aproximativ 45 de milioane de locuitori, informează Agerpres. 

"Nu renunţăm, ştim că traversăm vremuri dificile", a declarat marţi preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, în cursul unei ceremonii oficiale, referindu-se la aceste cifre record.

El a promis să accelereze programul de vaccinare în curs, care a permis ca aproximativ 8,1 milioane de persoane să primească cel puţin o doză de vaccin, şi a făcut apel la "conştiinţa" compatrioţilor săi să respecte regulile de distanţare şi să evite călătoriile.

Pentru a evita prăbuşirea sistemului de sănătate, deoarece rata de ocupare la terapie intensivă depăşeşte 76% la Buenos Aires şi 72% la nivel naţional, guvernul a încercat să impună noi restricţii. Executivul a dispus luna trecută închiderea şcolilor din Buenos Aires, dar autorităţile oraşului au refuzat, obţinând în faţa Curţii Supreme suspendarea acestei măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.