Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce Klaus Iohannis declară că România a învins pandemia, un nou caz grav de tulpină indiană a fost depistat tot în județul în care o femeie a murit

Facebook
terapie intensivă

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, vineri seară, că în judeţul Argeş există o persoană infectată cu tulpina Delta internată la ATI, în stare gravă, pacienta neavând legătură cu decesul înregistrat în acest judeţ zilele trecute.

Valeriu Gheorghiţă a vorbit, vineri seară, la Digi 24, despre varianta Delta a coronavirus.

”Avem 44 de cazuri identificate prin secvenţiere în 9 judeţe, cele mai multe fiind în Ilfov, Argeş şi municipiul Bucureşti şi, de fapt, problema care o avem este că avem cazuri la care nu există o filiaţie epidemiologică, adică la care nu există o legătură cu cazuri de import. Acest lucru înseamnnă că ele au fost dobândite în urma unor transmiteri pe teritoriul României”, afirmat Gheorghiţă.

Citește și: Valeriu Gheorghiță confirmă DEZASTRUL: Doi dintre copiii vaccinați au făcut miocardită

Acesta a precizat şi că ”tulpina Delta are un tablou clinic uşor diferit faţă de ceea ce observam până acum”.

”Durerea de cap este foarte frecvent întâlnită, durerea de gât şi scurgerile nazale, rinoreea, spre deosebire de cazurile anterioare care erau date de varianta britanică şi varianta din Wuhan care erau cu tuse şi pierderea mirosului sau gustului, care erau simptome relativ specifice”, a mai afirmat Gheorghiţă.

Acesta a vorbit şi despre faptul că în judeţul Argeş – unde s-a înregistrat primul deces al unei persoane infectate cu tulpina Delta – mai există o persoană în stare gravă: ”Tot în judeţul Argeş mai este încă o persoană, tot de sex feminin, nevaccinată, 74 de ani, care este în Terapie Intensivă, infectată tot cu tulpina Delta, dar la acest moment este în faza de post-COVID, practic e în continuare un pacient grav, dar a trecut de perioada de contagiozitate”.

Citește și: Valeriu Gheorghiţă trage ultimul concluzia că românii nu mai sunt atrași de vaccinare: 'Noi considerăm că foarte probabil este o perioadă temporară'

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că, în 20 iunie, au fost confirmate 44 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, fiind înregistrat şi un deces.

Este vorba despre o femeie de 72 de ani, cu comorbidităţi, care a decedat la Spitalul Judeţean Piteşti, în 18 iunie. Ea fusese internată în 7 iunie. Femeia nu călătorise în afara ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.