Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce la Sectorul 1 și la Primăria București a fost scandal, bugetul Primăriei Sectorului 5 a trecut fără probleme

Captura facebook
Cristian Popescu Piedone

Bugetul local al Sectorului 5 pe anul 2021 prevede la venituri şi cheltuieli câte peste 979 de milioane de lei, potrivit proiectului pe această temă adoptat în şedinţa Consiliului Local Sector 5 de marţi.

Hotărârea a fost adoptată cu 21 de voturi pentru şi 5 abţineri. Consilierii PNL s-au abținut, în timp ce reprezentanții PSD, PPU-sl și USR-PLUS au votat pentru.

Pentru Ordine publică sunt stipulaţi 35 de milioane de lei, la Servicii de sănătate - 10 milioane de lei, la Întreţinere grădini, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement - 70 de milioane de lei, Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică - aproape 68 de milioane de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor, iar la Transporturi - 78 milioane de lei.

Bugetul creditelor interne depăşeşte 33 de milioane de lei, fiind prevăzute investiţii în domeniul învăţământului şi al reabilitării termice a blocurilor. De la Ministerul Dezvoltării sunt prevăzuţi peste 19 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare, extindere sau construcţie la mai multe unităţi de învăţământ.

Proiectul a fost aprobat cu mai multe amendamente depuse de consilierii locali Gheorghiţă Agafiţei (PNL) şi Iustinian Roşca (USR PLUS).

Propunerile grupului PNL vizând alocarea a 30 de milioane de lei pentru amenajarea mai multor afterschool-uri şi extinderea unui corp de clădire la un liceu, suplimentarea cu 200.000 de lei a bugetului pentru asistenţă socială în caz de boli şi invalidităţi şi diminuarea bugetului de cheltuieli al Primăriei Sectorului 5 cu 10.000 de lei referitor la tichete de vacanţă au fost adoptate.

De asemenea, au fost aprobate amendamentele formulate de Iustinian Roşca, de la USR PLUS, ca 13 milioane de lei să fie acordaţi pentru 4.000 de vouchere sociale pentru susţinerea copiilor în creşe private, începând cu iulie 2021, 6,5 milioane de lei să fie daţi pentru construcţia unei noi creşe, 6 milioane de lei - pentru extindere la Şcoala nr. 280, 0,5 milioane de lei - pentru audit extern vizând primăria şi subordonatele, 3 milioane de lei - pentru studii de fezabilitate pentru două parcări supraetajate.

Consiliul Local Sector 5 a aprobat, în şedinţa de marţi, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a trei parcări etajate.

Unul dintre proiectele de hotărâre adoptate vizează edificarea unei parcări P+2E pe Strada Bârcă nr. 2. Valoarea investiţiei cu TVA este estimată la circa 24 de milioane de lei.

Un alt proiect de hotărâre adoptat prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru o parcare etajată P+2E pe Calea Rahovei nr. 327, valoarea cu TVA a lucrărilor fiind estimată la aproape 28 de milioane de lei.

Vor fi create câte 142 de locuri de parcare. Cele două construcţii vor fi făcute din structură metalică ce va adăposti parcările auto cu rampă de acces, iar la etaj se vor realiza spaţii conexe. Se vor amenaja şi zone dotate cu rasteluri pentru biciclete şi motociclete. Suprafaţa verde a teraselor celor două parcări va avea gazon tip rulou, arbuşti şi flori în jardiniere. Lângă zonele verzi se vor amenaja câte două terenuri de sport.

"Se aprobă indicatorii tehnico-economici - la faza studiu de fezabilitate - pentru obiectivul de investiţii 'Parcare etajată P+3E cu zonă de piaţă volantă Şos. Alexandriei nr. 22-24 (str. Mărgeanului) Sector 5'", prevede un alt proiect de hotărâre adoptat. Aici urmează să fie create 496 de locuri de parcare.

Valoarea lucrărilor cu TVA este estimată la circa 69 de milioane de lei. Construcţia va fi făcută din structură metalică, ce va adăposti spaţiul de parcare auto cu rampă de acces, iar la etaj se vor amenaja spaţii conexe. Şi aici vor fi create zone dotate cu rasteluri pentru biciclete şi motociclete. Suprafaţa verde a terasei parcării va fi amenajată cu gazon tip rulou, arbuşti şi flori în jardiniere. În incinta spaţiului acoperit de la parter se va amenaja o piaţă volantă cu tarabe de 725 mp. Pe terasă sunt prevăzute două terenuri de sport.

Consiliul Local Sector 5 va achiziţiona servicii de montare de plase de siguranţă la blocurile în stare avansată de degradare.

Hotărârea a fost adoptată, marţi, cu 26 de voturi "pentru".

"Se aprobă achiziţionarea de servicii profesionale de protecţie a populaţiei civile pentru montarea schelelor şi a plaselor de siguranţă anticădere la condominiile din raza administrativ-teritorială a Sectorului 5 care se află în stare de degradare avansată", prevede hotărârea.

Conform raportului de specialitate, degradarea continuă a faţadelor condominiilor poate produce accidente dintre cele mai grave, cu efecte imediate asupra integrităţii persoanelor sau a bunurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.