DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

În timp ce pensionarii dau bani pe ele, angajații de la Camera Deputaților primesc GRATUIT măști: Un medic va fi angajat de conducerea instituției

Reuters
masca chirurgicala masti

Angajaţii Camerei Deputaţilor vor primi măşti de protecţie pe baza legitimaţiei de serviciu şi a semnăturii, potrivit memorandumului aprobat miercuri de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor care cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 ce vor fi luate în instituţie, în perioada stării de alertă.

Potrivit acestui memorandum, transportul deputaţilor de la hotel sau aeroport şi retur se va face individual, pe cont propriu.

Citește și: Avertisment dur fără precedent al lui Raed Arafat: Este posibil să ajungem într-o situaţie mult mai gravă decât cea prin care am trecut

"Desfăşurarea activităţii de relaţii cu publicul pentru persoanele fizice se va desfăşura, cu precădere, prin mijloace telefonice sau prin corespondenţă poştală electronică. Rămâne suspendată în continuare vizitarea Palatului Parlamentului, precum şi organizarea evenimentelor cu contract comercial din cadrul Centrului Internaţional de Conferinţe. La intrările în Camera Deputaţilor, pe ecranele de signalistică şi pe site-ul instituţiei se vor afişa regulile de conduită obligatorie pentru angajaţi şi pentru persoanele care intră în sediu cu privire la prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus. La intrarea în instituţie se vor distribui măşti de protecţie tuturor angajaţilor, pe baza legitimaţiei de serviciu şi a semnăturii de primire", se mai arată în document.

Direcţia generală de resurse umane şi salarizare va întreprinde demersurile necesare contractării serviciilor unui medic de medicină a muncii, pentru perioada stării de alertă, pentru consiliere de specialitate, evaluarea riscurilor specifice şi pentru monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor, astfel încât aceştia "să poată beneficia de măsurile preventive profilactice care au fost prevăzute la nivel naţional".

Citește și: Amendă pentru Klaus Iohannis! Motivul pentru care a fost sancționat președintele

Potrivit memorandumului, programul de lucru al personalului va fi individualizat, în tranşe de minim 20% din personal, accesul în ascensoarele de persoane se va face cu maxim două persoane simultan, cu excepţia liftierei, iar în sala de plen vor fi marcate pupitrele care pot fi utilizate.

"Zona pentru mass media situată la P1 va fi reorganizată prin distanţarea scaunelor la distanţa minimă de 1,5 metri, crearea de culoare dedicate şi prin utilizarea unui unic broadcaster. La locurile de fumat se va evita formarea unor grupuri mai mari de 3 persoane, cu respectarea distanţării sociale legale. Personalul Direcţiei Afaceri Interne va asigura triajul observaţional tuturor persoanelor care intră în sediul Camerei Deputaţilor prin verificarea temperaturii şi, în măsura în care va dispune de mijloacele necesare, va asigura triajul observaţional pe parcursul programului de lucru", se arată în document.

Citește și: Atenție! Cine nu e obligat să poarte mască la intrarea în supermarket sau în spațiile închise

Personalul Direcţiei Afaceri Interne va interzice accesul în sediul Camerei persoanelor care prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus, iar pentru persoanele a căror temperatură corporală depăşeşte 37,3 grade Celsius va recomanda aclimatizarea, prin repaos pentru aproximativ 10-15 minute, după care va relua procedura de verificare a temperaturii. Dacă se va constata menţinerea temperaturii iniţiale, va informa deîndată cabinetul medical şi medicul de medicina muncii, mai menţionează acest document.

Citește și: Nelu Tătaru a semnat Ordinul MS-MAI! De azi, se lasă cu amenzi! .

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.