Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce timișorenii ÎNGHEAȚĂ în case și SPITALE sub administrația Fritz, o useristă DĂ LECȚII de scădere a facturilor

calorifer

Dacă ar fi funcționat Centrala de la Iernut, am fi avut exporturi de energie mai mari decât importurile, spune, vineri, Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților. Cristina Prună atrage atenția că importul net de energie electrică în perioada ianuarie - octombrie 2021 a fost de 1,43 TWh, conform datelor ANRE. „Funcționarea Centralei de la Iernut în aceeași perioadă ar fi însemnat o producție de cel puțin 2 TWh”, atrage atenția vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților.

Compania de stat Romgaz, aflată în portofoliul Ministerului Energiei, are bugetat pentru anul 2022 viramente către statul român din impozite de 7,4 miliarde de lei. „Vorbim de peste 1 miliard de euro încasat de statul român prin supra-impozitare. În același timp, această companie nu este în stare să finalizeze o investiție aproape gata. Vorbim despre Centrala de la Iernut care stă să adune praf în condițiile în care este finalizată în proporție de 90%. Dacă acest proiect ar fi fost dus la capăt, așa cum era prevăzut, România era exportator net de energie”, potrivit USR.

„Mulți vorbesc de independența energetică a României dar nu fac nimic. Ministrul Energiei ne-a mințit în aprilie 2021 că centrala va fi finalizată «până la sfârșitul anului». În ianuarie anul acesta a anunțat un nou termen «finalul anului 2022» Câte minciuni mai trebuie spuse și câți români mai trebuie să înfrunte explozia facturilor la energie până când noua Centrală pe gaz de la Iernut va fi gata?”, subliniază Cristina Prună. USR a depus în Camera Deputaților o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, intitulată „Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României”. Moțiunea simplă va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.