Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce Ungaria este criticată pentru nerespectarea drepturilor fundamentale, România se apropie de Budapesta: trei acorduri semnate la nivel înalt

romania ungaria3

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, şi omologul său ungar, Peter Szijjarto, au semnat vineri, la Budapesta, trei acorduri între România şi Ungaria, arată Agerpres.

"Astăzi sunt la Budapesta, unde am semnat împreună cu Peter Szijjarto, omolgul meu ungar, trei acorduri între România şi Ungaria. Primul este un protocol pentru operaţionalizarea Comisiei mixte, o structură prin care să îmbunătăţim cooperarea economică între România şi Ungaria. Al doilea este acordul de înfiinţare a Camerei de comerţ bilaterale România-Ungaria, o structură prin care mediul de afaceri din România şi din Ungaria să poată să se apropie mai mult. Al treilea este acordul prin care vom realiza conexiunea între drumul expres Satu Mare - Oar şi drumul expres Mateszalka - Csenger, care va face posibilă deplasarea mai rapidă între România şi Ungaria", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ela subliniat că îşi doreşte relaţii cât mai deschise şi generarea cât mai multor oportunităţi de afaceri pentru întreprinderile din România şi din Ungaria, reciproc avantajoase.

Citește și: Consiliul Europei somează Ungaria: Să reinstaureze libertatea presei

"Comerţul liber este unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat umanităţii. Prin el, putem să beneficiem cu toţii de avantajele comparative ale fiecăruia. Adică să ne sporim cu toţii bogăţia. Să beneficiem de pieţe mai mari şi de oportunităţi mai multe, de economii de scară, şi, mai ales, de specializarea muncii, care sporeşte productivitatea tuturor. Ce efect au lucrurile astea asupra noastră? Ne permit să avem o gamă mai largă de bunuri şi servicii la dispoziţie, la preţuri mai bune şi cu inovaţie mai multă. Aceste lucruri sunt dovedit posibile numai în capitalism. De multe ori luăm Uniunea Europeană şi liberul schimb pe care aceasta îl are în interiorul uniunii ca pe un dat. Ar trebui să-l apreciem mai mult, să-l consolidăm şi chiar să-l extindem", a punctat Claudiu Năsui.

Viktor Orban a fost de nenumărate ori criticat pentru felul autoritar de a conduce țara. Fie că vorbim despre drepturi fundamentale sau ale presei, oficialii de la Budapesta nu au lăsat mereu impresia că acceptă toate directivele primite de la instituțiile europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.