Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Transnistria `nivelul galben` de pericol terorist a fost prelungit până pe 13 mai 2024

stiripesurse.md
Vadim Krasnoselski

Liderul regiunii transnistrene nerecunoscute, Vadim Krasnoselski, a prelungit cu 60 de zile, potrivit unui decret semnat chiar de el, nivelul ridicat 'nivelul galben' de amenințare teroristă în regiune - până la data de 13 mai 2024, a informat serviciul său de presă preluat de stiripesurse.md

Decretul a fost semnat 'în legătură cu amenințarea continuă de comitere a unui act terorist și necesitatea de a continua activitățile pentru a contracara comiterea unui act terorist'.

De la sfârșitul lunii mai 2022 şi până în momentul de faţă, 'nivelul galben' a fost prelungit pentru a 20-a oară.

După bombardarea cu lansatoare de grenade asupra clădirii aşa-zisului minister al securității de stat al regiunii transnistrene și a exploziilor de la centrul de radio din satul Maiak, din raionul Grigoriopol, un nivel 'roșu' de amenințare teroristă a fost introdusă în Transnistria, începând cu 26 aprilie 2022. Din 25 mai până pe 8 iunie 2022, acesta a fost redus de la 'roşu' la 'galben'; din 8 iunie, cel 'galben' a fost prelungit la fiecare 15 zile, iar de la jumătatea lunii noiembrie - la fiecare două luni.

Aproape toate restricțiile care au fost în vigoare în timpul 'nivelului roșu' rămân în vigoare. În mod special, facilitățile importante din regiune sunt sub securitate sporită; există puncte de control la intrările și ieșirile din regiune, unde vehiculele sunt verificate cu atenție. Forțele de securitate sunt în alertă, funcţionând în stare sporită. Zborurile efectuate de drone sunt interzise, excepţie fac cele aprobate de aşa-zisul minister al securității de stat al regiunii transnistrene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.