Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma unei degajări de fum de la un muzeu din Florenţa, 400 de persoane au fost evacuate

cde.news
fum italia casa muzeu florenta

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate miercuri de la Galeriile Uffizi din Florenţa (centrul Italiei) din cauza unei degajări de fum, deşi pompierii au soluţionat repede problema, iar activitatea la muzeu a revenit la normalitate, relatează EFE.

"Intervenţia rapidă" a pompierilor a soluţionat incidentul, provocat de o avarie la un cazan, care nu a provocat rănirea niciuneia dintre persoanele aflate în interior în acel moment şi nici daune instalaţiilor, a declarat o sursă agenţiei EFE.

Cele 400 de persoane, de la vizitatori şi până la personal al muzeului, au fost evacuate în "patru minute", iar un sfert de oră mai târziu - timp în care pompierii au făcut controalele necesare - vizitatorii s-au putut reîntoarce la Uffizi, unul dintre cel mai importante muzee din Italia, scrie Agerpres.ro.

În pofida "temerii" provocate între vizitatori de degajarea de fum de la o conductă din aripa de vest, în urma avariei unui cazan, muzeul a precizat că au fost urmate toate protocoalele de securitate. A fost vorba de o anomalie "deplin normală" care nu a provocat niciun risc de incendiu, au precizat sursele.

Galeriile Uffizi din Florenţa, cel mai vizitat muzeu din Italia după Muzeele Vaticanului, şi-au redeschis porţile în luna mai, iar în prima săptămână au primit 21.000 de vizitatori, a declarat directorul muzeului florentin, Eike Schmidt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.