Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remarcile rasiste l-au băgat la puşcărie! Un bărbat, în spatele gratiilor după ce a jignit un fotbalist de la West Bromwich. Cât va sta după gratii

expressandstar.com
Romaine Sawyers

Un bărbat, care a postat remarci rasiste online la adresa mijlocaşului Romaine Sawyers, de la West Bromwich Albion, a primit o condamnare la închisoare de opt săptămâni, transmite Reuters, citat de agerpres.

Simon Silwood, 50 ani, a postat un mesaj extrem de ofensator la adresa lui Sawyers, după meciul pierdut de Bromwich Albion contra lui Manchester City (5-0), din Premier League, disputat în luna ianuarie.

Un tribunal din Birmingham l-a găsit vinovat pe Silwood şi l-a condamnat la opt săptămâni de închisoare.

West Bromwich, care a retrogradat la finele sezonului trecut, l-a suspendat pe viaţă pe Silwood la începutul lunii septembrie.

La audierea lui, Silwood a admis că a postat acel mesaj pe reţelele de socializare, fiind supărat de eşecul cu 5-0, dar a susţinut că a făcut o greşeală prin utilizarea textului predictiv.

Judecătorii au considerat că mesajul a fost ''motivat sau a demonstrat ostilitate bazată pe diferenţa de rasă''.

Silwood a ales deliberat un cuvânt cu clară conotaţie rasistă pentru a abuza un jucător din cauza culorii pielii lui. Un asemenea comportament nu poate fi tolerat în fotbal şi va fi urmărit penal de procuratură'', a declarat procurorul Mark Johnson.



Instanţa a decis în plus ca Silwood să plătească o compensaţie de 500 lire sterline şi cheltuieli de judecată de 500 lire sterline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.