Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ziua în care Ciolacu a anunțat ieftinirea alimentelor, Drulă iese la atac: 'De când e premier a îndatorat România cu peste 610 milioane de lei în fiecare zi'

Catalin Drula

Președintele USR Cătălin Drulă afirmă că premierul Marcel Ciolacu că „nu face nimic să oprească creșterea deficitului bugetar”: „De când e premier a îndatorat România cu peste 610 milioane de lei în fiecare zi”.

„De când e premier, Marcel Ciolacu a îndatorat România cu peste 610 milioane de lei în fiecare zi. Datoria țării astăzi este la cea mai mare valoare de după Revoluție, peste 700 de miliarde de lei și crește în fiecare zi. Zilele trecute am aflat că deficitul bugetar a ajuns la 37 de miliarde de lei pe primele cinci luni ale anului. Până la finalul anului diferența dintre încasările și cheltuielile statului va depăși 100 de miliarde de lei. Ne afundăm și mai mult în mocirla datoriilor”, afirmă Cătălin Drulă.

Coaliția PSD-PNL, adaugă el, nu face reforme și pierde banii din PNRR.

„Guvernul Ciolacu tocmai ce a ratat plata a 53 de milioane de euro din a doua tranșă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Iar Coaliția PSD-PNL a refuzat să desființeze pensiile speciale și să treacă toate pensiile pe sistemul contributiv, ceea ce ar fi economisit 4 miliarde de lei pe an la bugetul statului. “Marcel Ciolacu vorbește mult, dar până acum lipsa faptelor costă România enorm. Îi cer premierului Ciolacu să lase deoparte promisiunile, să oprească risipa din banii statului, să desființeze pensiile speciale și să facă reformele necesare pentru a aduce în țară cei 28 de miliarde de euro din PNRR”, încheie Drulă.

Guvernul aprobă ordonanța pentru prețurile la alimentele de bază

Executivul aprobă vineri ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază. „Este prima țintă importantă enunțată și asumată de acest Guvern”, spune Marcel Ciolacu.

„De astăzi începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări. Aprobăm ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază. Este prima țintă importantă enunțată și asumată de aceast Guvern și mă bucur că am reușit în doar două săptămâni să avem ordonanța pe masa Guvernului”, afirmă Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

Premierul spune că este prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază.

„În acest fel, ajutăm la creșterea puterii de cumpărare pentru toți românii”, adaugă el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.