Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înainte de a pleca de la Ministerul Justiției, Tudorel Toader anunță că se reia procedura de selecție a procurorului european

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Ministerul Justiţiei a reluat procedura de selecție a procurorului european, anunțul fiind postat pe site-ul instituției. Procedura este reluată la sfârșitul mandatului lui Tudorel Toader, după ce ministrul a respins candidații care s-au înscris anterior în cursă.

"Ministerul Justiţiei reia procedura de selecţie a candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european", se arată în anunţul publicat pe site.

Potrivit MJ, poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcţia de procuror european persoana care este cetăţean român, cu domiciliul în România; este procuror sau judecător cu o vechime în această calitate de minimum 15 ani; este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel; are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc; cunoaşte la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).

Citește si Eugen Nicolicea, după ce Iohannis a refuzat să-l numească ministru al Justiției - Nu e prima dată când încalcă deciziile CCR

Candidaţii pot depune dosarele până la data de 15 mai, ora 17,30, la sediul Ministerului Justiţiei - Direcţia Resurse Umane, din strada Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucureşti, etajul 2, camera 6, în format de hârtie şi electronic (CD), prin poştă sau servicii de curierat, sau la adresa de e-mail dru@just.ro, cu confirmare de primire.

"Dosarul de candidatură va cuprinde o scrisoare de candidatură în limba română şi limbile engleză sau franceză, un curriculum vitae european în limba română şi limbile engleză sau franceză, dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege, precum şi dovada gradului profesional deţinut, copii ale oricăror înscrisuri pe care candidaţii le apreciază ca relevante pentru a atesta experienţa practică a acestora în sistemul judiciar românesc", potrivit anuntului.

Interviul va avea loc în perioada 20 - 22 mai, la sediul Ministerului Justiţiei, şi va fi transmis în direct, audio-video, pe pagina de internet a instituţiei. Interviul va avea o durată de maximum 45 de minute/candidat.

În urma susţinerii interviului, comisia selectează trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista cu trei candidaturi pe care ministrul Justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.