Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaintea alegerilor legislative, conservatorii şi socialiştii bulgari conduc în sondaje

Partidul conservator GERB şi Partidul Socialist continuă să se afle practic la egalitate în sondaje cu o lună înaintea alegerilor legislative anticipate ce vor avea loc în Bulgaria la 26 martie, informează Novinite, potrivit agerpres.

Un sondaj preelectoral dat publicităţii marţi, realizat de Market Links, plasează pe prima poziţie Partidul Socialist, cu 21,4% din intenţiile de vot, cu doar 0,6% peste GERB, al fostului premier Boiko Borisov, principala forţă din guvernul anterior.

Este OFICIAL. Moştenitorul Samsung, INCUPLAT într-un MEGA-dosar de corupţie

Alte trei formaţiuni ar reuşi să treacă pragul electoral de patru procente: Patrioţii Uniţi (o alianţă electorală naţionalistă), cu 7,1%, Volia (al omului de afaceri Veselin Mareşki), cu 6,2%, şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (a etnicilor turci).

Sondajul, întreprins între 23-26 februarie pe un eşantion de 1.001 adulţi, mai relevă că 11,3% dintre respondenţi nu susţin niciunul dintre partide, o opţiune introdusă anul trecut pe buletinele de vot.

Aceeaşi anchetă arată că principalele preocupări ale bulgarilor sunt sărăcia şi veniturile scăzute, urmate de corupţie, şomaj, proasta guvernare şi situaţia sistemului de sănătate.

Incertitudinea în privinţa rezultatelor alegerilor este confirmată de sondajul Alpha Research publicat luni, potrivit căruia GERB se află în frunte, cu 31,5% din opţiuni, urmat de socialişti, cu 29,6%.

Patrioţii Uniţi, Volia şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi sunt celelalte trei formaţiuni care ar intra în viitorul legislativ.

În ce priveşte încrederea în politicieni, cel mai înalt scor a fost obţinut de fostul premier Borisov, 31,9%, urmat de Krasimir Karakaceanov, co-lider al Patrioţilor Uniţi, cu 26,4%, şi de Kornelia Nonova, şefa socialiştilor, cu 25,3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.