Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaintea Consiliului JAI, ministrul de Interne vorbește despre arta compromisului: Vom accepta!

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat că el merge la Consiliul JAI cu mandatul clar de a cere aderarea României la spațiul Schengen. El a explicat că în funcție de poziționările celorlalte țări, România va merge la negocieri și va accepta un compromis care ar putea fi favorabil țării noastre.

”România respectată în UE este suma respectului câștigat de fiecare român în cadrul Uniunii.

Cetățenii românii își doresc să trăiască într-un spațiu prosper, de aceea mandatul meu este clar și simplu: voi solicita aderarea României la spațiul Schegen. Argumentele României sunt cunoscute, arhicunoscute și sunt susținute de Comisia Europeană, de Consiliul European și de majoritatea țărilor din UE, cu excepția Austriei.

În acest moment se cuvine să mulțumim Guvernului, Parlamentului, președintelui României, premierului României pentru că efortul depus de către toți ne-au adus în această situație de a adera la spațiul Schengen. Acesta este mandatul României, cu care eu mă voi prezenta la Consiliul JAI.

Știți foarte bine că aici toate lucrurile se negociază și se poate ajunge la un compromis. Orice compromis favorabil României îl vom accepta.

Funcție de pozițiile pe care le vor avea miniștrii de interne, azi, aici, ne vom poziționa și noi.”, a spus Lucian Bode.

Ulterior, Bode a explicat că s-a referit la compromisul de a decupla România de Bulgaria, iar țara noastră să adere separat de vecinii noștri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.