Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial rus: 'Aderarea Ucrainei la UE va însemna sfârșitul Uniunii Europene'

news.pn
referendum ucraina ue

Ministrul adjunct de externe din Rusia, Alexander Grushko, susține că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va însemna prăbușirea acesteia.

"Dacă Uniunea Europeană include cu adevărat acest stat, în care grupurile naziste conduc mingea și domnește ideologia nazistă, ceea ce este incompatibil cu valorile europene, acest lucru va însemna sfârșitul Uniunii Europene", a spus oficialul, citat de TASS.

Viceministrul a adăugat că această decizie va arăta că UE "nu este ghidată de anumite valori pe platforma pe care a fost creată, ci pur de geopolitică". "Avem o înțelegere clară a modului în care Uniunea Europeană imită, s-a îndepărtat de principiile și aspirațiile care au format baza și ideologia Uniunii Europene - depășirea moștenirii războiului, formarea relațiilor pașnice între foștii adversari - reconcilierea istorică dintre Germania și Franța, iar acum, dacă ne uităm la acțiunile practice ale Uniunii Europene în sfera economică, este doar legea junglei. Ei vorbesc în mod constant despre ordinea bazată pe reguli, această ordine pe care o vedem în acțiune. Este posibil să furăm, să confiscăm ilegal bunurile altor state, să impunem sancțiuni arbitrare ilegale", a spus el.

Grushko a subliniat că Uniunea Europeană urmează în urma NATO, iar în documentele doctrinare ale UE, Rusia este desemnată drept principalul inamic sau rival.

"Prin urmare, avem o viziune absolut sobră asupra Uniunii Europene, dar în același timp pornim de la faptul că avem un volum mare de comerț exterior. Nu am fost instigatorii introducerii unor măsuri restrictive. Dar dacă Uniunea Europeană consideră că Rusia, în calitate de partener economic și politic, nu este interesantă pentru aceasta, atunci vom acționa rațional, pe baza acestei noi realități.

Dar am prevăzut de mult acest lucru, așa că astăzi accentul principal este pus pe dezvoltarea direcției noastre estice, a politicii noastre externe cu țările asiatice", a spus el. Potrivit acestuia, acesta este un proces obiectiv, deoarece "rolul Europei în comerțul internațional este în scădere, iar centrele de creștere economică, influență financiară, influență politică se îndreaptă spre Est".

Anterior, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, a declarat că dorința Kievului de a adera la UE provoacă Moscovei "îndoieli serioase". Ministrul rus a mai acuzat Uniunea Europeană că s-a transformat dintr-o "platformă constructivă și economică, așa cum a fost creată", într-un "jucător militant agresiv".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.