Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Pierderea temporară a teritoriilor nu este o tragedie' - Analiza unui oficial ucrainean de top

harta războiului, 11 mai 2022, ucraina

Avansarea trupelor rusești în Donbas a făcut „foarte, foarte dificil” pentru Ucraina să câștige războiul, spune secretarul Consiliului pentru Securitate Națională al Ucrainei, Oleksiy Danilov, citat de Financial Times. El a spus că Ucraina este pregătită pentru o rezistență prelungită dar alungarea armatei invadatoare a Rusiei ar putea reuși doar dacă țările occidentale ar accelera aprovizionarea cu arme avansate.

„Multe fabrici și întreprinderi și-au oprit procesele și ciclurile de producție din cauza faptului că Federația Rusă ocupă astăzi aproximativ 20% din teritoriul nostru”, a spus Danilov, spunând că singura opțiune a Ucrainei este să reziste Rusiei. „Cât timp poate rămâne Ucraina în această stare? Pot spune că mult, foarte mult. Deși va fi foarte, foarte greu pentru noi”, a continuat el.

Danilov a spus că „există un avantaj al inamicului în artilerie” și „din păcate, acum nu putem răspunde în același mod, având în vedere că astăzi lipsesc armele de care avem mare nevoie.”

Acesta a spus că forțele ucrainene ar putea să se retragă din unele orașe pentru a se regrupa. „Pierderea temporară a teritoriilor nu este o tragedie. O tragedia ar fi pierderea țării”, a spus Danilov într-un interviu.

El mentionat că armele vestice necesare pentru a lansa un contraatac „vor sosi cu siguranță”, adăugând că este „mai mult decât încrezător că ne vom recâștiga teritoriile”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus recent că trupele Ucrainei sunt devansate cu 20 la unu de artileria rusă și mor cu o rată de până la 100 pe zi, cu 400 de răniți.

Ucraina trebuie să formeze șase noi brigăzi de 25.000 de oameni pentru o contraofensivă de revendicare a teritoriului deținut de Rusia în est și sud, inclusiv sute de lansatoare de rachete și artilerie, avioane și tancuri, precum și mii de drone. Proviziile militare occidentale au reușit până acum să ajute la oprirea blitzkrieg-ului inițial al Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.