Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, îşi pune mari speranţe în Joe Biden

Ekathimerini
Joe Biden

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a declarat miercuri că îşi pune mari speranţe în noul preşedinte american Joe Biden, de la care aşteaptă să îmbunătăţească situaţia drepturilor omului în SUA şi în lume, relatează AFP.

În cadrul conferinţei sale de presă de sfârşit de an, susţinută la Geneva, Michelle Bachelet şi-a exprimat optimismul după "o serie de angajamente promiţătoare" ale preşedintelui ales al SUA, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

Ea a menţionat dorinţa lui Biden de a apăra programul pentru drepturile tinerilor migranţi (DACA), promisiunile sale de a spori numărul reinstalărilor de refugiaţi, de a pune capăt separărilor familiale, de a susţine drepturile de sănătate sexuală şi reproductivă, de a se concentra pe eradicarea rasismului sistemic şi pe interzicerea torturii.

"Salut toate aceste angajamente. Pentru drepturile omului, cred că va fi mult mai bine. Am mari speranţe în această privinţă", a afirmat ea.

Înaltul Comisar a subliniat de asemenea promisiunile pe plan internaţional ale lui Biden, în special aceea de a anula retragerea SUA din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi cea de a reveni în Acordul privind clima de la Paris.

Ea este de părere că, dacă acest promisiuni sunt puse în aplicare, "vor avea un impact pozitiv asupra drepturilor omului în SUA şi în lume".

"Aştept cu nerăbdare reînnoirea angajamentului SUA faţă de organizaţiile multilaterale", a adăugat ea.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

Michelle Bachelet a mai precizat că încă nu a discutat cu Joe Biden de la alegerea acestuia, dar a adăugat că îl cunoaşte bine, deoarece el era vicepreşedinte al SUA când ea era preşedintă a Chile.

Ea şi-a exprimat speranţa de asemenea că Biden "va putea să inverseze politicile derulate sunt administraţia Trump şi care au adus mari regrese în privinţa drepturilor omului, în special în legătură cu drepturile femeilor, persoanelor LGBT, migranţilor şi jurnaliştilor".

Michelle Bachelet s-a declarat totodată extrem de îngrijorată de frenezia execuţiilor federale prevăzute de Donald Trump pentru ultimele săptămâni ale mandatului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.