Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inaugurat cu surle și trâmbițe, podul de la Brăila se surpă deja! 'Golden Gate' are mari probleme: tasări de 10 cm (VIDEO)

pod brăila

Mândria industriei românești – podul de la Brăila, „Golden Gate” – are mari probleme! Inaugurat cu surle și trâmbițe de președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu în 2023, podul are defecțiuni și la structură, nu doar cu șuruburile – așa cum se discuta în 2023.

Mai exact au apărut tasări la rampa de urcare pe pod, pe malul brăilean, viaduct care face legătura cu blocurile de ancoraj, tasări care sunt în acest moment mai mari de 10 cm, conform declarațiilor reprezentanților CNAIR, informează Monitorul de Brăila.

Constructorul a început deja să foreze la piciorul pilonului viaductului prin care se face urcarea pe pod dinspre DN 2B, pentru a încerca stoparea acestor tasări, după cum se vede pe imaginile publicate de sursa citată. Tasările sunt mai vechi, din toamna anului 2023, iar constructorul a încercat din luna decembrie să refacă planeitatea atât pe benzile de urcare cât și pe cele de coborâre de pe malul brăilean, așternând un nou strat de asfalt de umplutură.

Măsuri de urgență

Continuarea scufundării pilonului viaductului a impus adoptarea de urgență a unei soluții tehnice de consolidare a acestuia, actualmente forându-se piloni suplimentari în încercarea de stopare a tasărilor. Din fericire, blocurile de ancoraj nu sunt afectate, însă afectarea acestora ar putea conduce la afectarea întregii construcții.

Ce spune CNAIR

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat: „după stoparea tasărilor, constructorul va trebui să refacă planeitatea, să încarce până la cotă (…)”. Vorbind despre cauzele apariției acestor probleme, Șerbănescu a precizat: „Ori nu au făcut o consolidare bună a terenului, ori este o pungă de apă (…)”.

Date tehnice despre pod

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila - cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră - a fost inaugurat pe 7 iulie în prezența preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, premierului Marcel Ciolacu, dar şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.