Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă 147 de noi decese în Iran - Bilanţul a ajuns la 1.135 de morţi în total pe pondul pandemiei

www.time.com
Coronavirus in Iran

Iranul a anunţat miercuri 147 de noi decese cauzate de boala COVID-19, un nou record pentru o singură zi într-una din cele mai afectate ţări de pandemie, numărul total al morţilor fiind de 1.135, conform unui bilanţ oficial, citat de AFP, citată de Agerpres.

"În prezent, toată lumea este la curent cu această boală, însă este ciudat că există unii care nu o iau în serios", şi-a exprimat regretul ministrul adjunct al Sănătăţii, Alireza Raisi, într-o conferinţă de presă difuzată la televiziune.

"Dacă oamenii ajută, putem să o controlăm. Dacă nu, trebuie să ne aşteptăm să se prelungească mai mult de două luni", a spus el.

Potrivit oficialului, 1.192 de cazuri de contaminare au fost confirmate în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor infectate de noul coronavirus ajungând la 17.361.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

Cel mai mare număr a fost înregistrat în provincia Teheran, cu 213 de noi cazuri. Urmează Ispahan (centru), cu 162 de noi cazuri, şi Azebaidjanul de Est (nord-vest), cu 84 de noi cazuri.

Alireza Raisi a deplâns faptul că, la Teheran, "bazarurile sunt pline" şi că oamenii merg cu maşina, în ciuda avertismentelor de a se evita aceste lucruri.

"Aveţi răbdare în aceste două săptămâni pentru a putea depăşi acest virus, cu voia lui Dumnezeu", le-a transmis el iranienilor.

În contextul în care se apropie vacanţa de Noul An iranian (de la 19 martie şi până la 3 aprilie), perioadă în care lumea porneşte la drum, în special în provinciile din nordul ţării, autorităţile iraniene le cer oamenilor să se abţină de la orice călătorie şi să ia virusul "în serios", fără a impune totuşi o limitare a deplasărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.