Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă 2 primari au fost executați: Au fost demiși de Prefect

primar e

Încă doi primari îşi pierd mandatele ca urmare a condamnărilor definitive pronunţate joi de Curtea de Apel Bucureşti. Instituţia Prefectului Argeş a anunţat că primarul de la Câmpulung, Călin Andrei, şi edilul şef de la Budeasa, Ion Ştefan, vor pierde mandatele.

După pronunţarea sentinţelor în dosarul reabilitării şcolilor cu fonduri Phare, sentinţe care i-au condamnat, joi, pe primarii de la Câmpulung şi Budeasa la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, Instituţia Prefectului Argeş a cerut instanţei un punct de vedere cu privire la mandatul primarilor condamnaţi, iar concluzia este că cei doi primari nu-şi mai pot continua mandatele.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, definitiv, pe fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, la şapte ani şi opt luni de închisoare, în dosarul în care este acuzat că a accesat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro, în baza unor acte false.

În acelaşi dosar, Cornel Penescu, patronul PIC, s-a ales cu patru ani de închisoare, la fel şi Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA , care a primit tot patru ani de puşcărie cu executare.

Gheorghe Nicuţ, primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, şi Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa din judeţul Argeş, toţi în funcţii la data faptelor, au primit pedepse de câte trei ani de închisoare cu suspendare. Tot la trei ani de închisoare cu suspendare a fost condamnat şi Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş la data faptelor, iar diriginţii de şantier Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea au primit pedepse de câte un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.