Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă 6 români salvați în Nepal

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a identificat alţi şase cetăţeni români aflaţi în Nepal care sunt în siguranţă, informează diplomaţia română, într-un comunicat de presă.

"Pe parcursul zilei de 27 aprilie 2015, au continuat demersurile complexe de identificare şi contactare a cetăţenilor români care se află în regiunea afectată de cutremurul produs în Nepal, la data de 25 aprilie 2015. În acest sens, prin eforturile conjugate ale Departamentului Consular, Ambasadei României la New Delhi şi Consulatului Onorific al României din Nepal, au mai fost identificaţi în Nepal alţi 6 cetăţeni români. Aceştia nu au putut fi contactaţi direct, însă, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a reuşit să identifice şi să contacteze familiile lor din ţară care au precizat că cei 6 cetăţeni români sunt în afara pericolului", anunţă MAE.

Potrivit sursei citate, bilanţul care a rezultat în urma situaţiei actualizate, luni, la orele 18,00, indică un număr de 36 de cetăţeni români identificaţi în Nepal.

"Lista cetăţenilor români din Nepal este actualizată permanent în acord cu solicitările de asistenţă consulară recepţionate. În ceea ce priveşte situaţia persoanelor aflate pe versantul muntelui, au fost declanşate operaţiuni de evacuare cu elicoptere, acestea fiind în curs de desfăşurare. Referitor la situaţia celor 4 alpinişti români, se menţine legătura permanentă cu reprezentantul Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă", susţine diplomaţia română.

Ambasada României la New Delhi nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român printre victime.

MAE continuă monitorizarea cu prioritate a situaţiei din regiune şi menţine legătura permanentă cu Ambasada României la New Delhi şi cu Consulatul Onorific al României din Nepal.

Cetăţenii români care au rude sau prieteni în zona afectată de cutremur au la dispoziţie pentru informaţii numărul de telefon 0728.557.116 sau e-mail-ul comunicare.consulara@mae.ro.

MAE reiterează recomandările anterioare adresate cetăţenilor români care se deplasează sau se află în străinătate de a-şi anunţa prezenţa la misiunea diplomatică română sau la oficiul consular român din statul respectiv, pentru a beneficia mult mai rapid de asistenţă consulară în cazuri de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.