Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă doi oameni au murit de gripă: bilanțul deceselor a ajuns la 26 de persoane; România, în pragul unei epidemii

gripa

Alte două persoane au murit din cauza gripei, un bărbat în vârstă de 61 de ani din județul Prahova și o femeie de 74 de ani din județul Ialomița, ambii pacienți având probleme medicale. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 26, informează Mediafax.

Un bărbat în vârstă de 61 ani, din județul Prahova a murit din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică. Potrivit sursei citate, bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, și avea condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale anti-gripale necunoscute.
Alt pacient care a murit din cauza gripei este o femeie în vârstă de 74 ani, din județul Ialomița, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente. Femeia nu era vaccinată anti-gripal.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, săptămâna trecută că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că toate cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat.

Citește și: Un om al străzii din Arad a fost găsit mort în canalul în care se adăpostea: Corpul bărbatului se afla în stare avansată de putrefacţie

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, în 17 decembrie, ministerul Sănătății.
În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.