Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o AMENINȚARE pentru Donald Trump cu DISTRUGEREA armatei americane: Avertisment DUR pentru președintele SUA

foxnews.com
trump

Conducerea talibanilor i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui american Donald Trump în care l-a avertizat să nu sporească numărul trupelor americane în Afganistan, transmite marţi DPA.

"Experienţe trecute au dovedit că trimiterea unui număr mai mare de trupe în Afganistan nu are alt rezultat decât distrugerea armatei americane şi a forţei sale economice", se menţionează în scrisoare.

Citește și: SUA îi dă o lovitură mare Chinei: Ce a ordonat Donald Trump

Şeful Pentagonului, James Mattis, a declarat luni că administraţia Trump este foarte aproape de anunţarea strategiei sale militare privind Afganistanul. Într-un raport recent transmis Congresului, când elaborarea strategiei privind Afganistanul se afla încă în fază incipientă, Ministerul Apărării SUA a anunţat că va spori numărul trupelor cu câteva mii, îndeosebi pentru a consolida misiunea de asistenţă şi pregătire a NATO, Resolute Support.

În prezent, se află circa 8.400 de militari americani în Afganistan, faţă de circa 100.000 de mii câţi erau în anii 2010 şi 2011. Forţele afgane se află sub presiune, iar talibanii au deschis zeci de fronturi în întreaga ţară, comentează dpa.

Citește și: SUA AMENINȚĂ Coreea de Nord: 'Începe JOCUL dacă deschide focul asupra Statelor Unite'

În ultimele săptămâni, au circulat zvonuri că Trump ar fi decis să se mai gândească în legătură cu planurile sale privind Afganistanul. Presa americană a relatat că, acum, preşedintele Trump ia în considerare şi opţiuni mai radicale, cum ar fi retragerea totală a trupelor sau înlocuirea forţelor militare americane cu contractori de securitate. Trupele SUA se află în Afganistan de când au invadat această ţară, în 2001, scrie dpa, potrivit Agerpres.

Talibanii l-au încurajat pe Trump să-şi retragă trupele şi au apreciat că "privatizarea" eforturilor de război ar fi o mare greşeală. Dacă nu a fost în stare să câştige războiul cu "trupe profesioniste americane şi ale NATO... nu va fi în stare niciodată să o facă cu mercenari, firme de contractori notorii şi marionete imorale", i-a transmis lui Trump conducerea talibanilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.