Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o țară din UE cere aderarea României la Schengen: 'Cum poate să fie Grecia, iar România să nu fie?'

enational.ro
schengen

Premierul bulgar Boiko Borisov, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială prin rotaţie a Uniunii Europene, a avut luni la Sofia o întâlnire de lucru cu omologul său ceh Andrej Babis, care a pledat pentru aderarea la spaţiul Schengen a Bulgariei, dar şi a României şi Croaţiei, informează BTA.

În cadrul unei conferinţe de presă după reuniune, premierul ceh şi-a exprimat nedumerirea legat de faptul că ţări cum este Grecia se află în Schengen, iar Bulgaria, România şi Croaţia nu. El a adăugat că, evaluând după politica pe care o implementează, Bulgaria merită să facă parte din spaţiul de liberă circulaţie Schengen, scrie agerpres.ro.

Citește și: George Copos încearcă o mutare de MILIOANE DE EURO! Cum vrea să-și mărească AVEREA

La aceeaşi conferinţă de presă la Sofia, premierul ceh a mai subliniat că aşa-zisul Regulament Dublin, care reglementează examinarea cererilor de azil în UE, nu este eficient, mai ales în ce priveşte aspectele legate de relocarea solicitanţilor de azil. El şi-a manifestat indignarea faţă de faptul că această măsură a relocării refugiaţilor a fost adoptată la nivel de miniştri de interne şi şi-a exprimat speranţa că preşedinţia bulgară a Consiliului UE va iniţia o revizuire în acest sens. Cehia, Polonia şi Ungaria au fost trimise de Comisia Europeană în faţa Curţii de Justiţia a UE pentru că au refuzat să accepte migranţi conform cotelor obligatorii adoptate de miniştrii de interne ai statelor UE prin majoritate calificată în anul 2015.

Andrej Babis urmează să-şi prezinte demisia săptămâna aceasta după ce nu a primit votul de încredere al parlamentului, care în plus i-a ridicat imunitatea pentru a putea fi investigat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Citește și: Din vedetă TV a ajuns taximetrist! Ce cunoscut actor a părăsit micile ecrane și s-a apucat de șoferie

La rândul său, Boiko Borisov a fost de acord cu oaspetele său în ce priveşte lipsa de eficienţă a Regulamentului Dublin şi a insistat pe necesitatea unei soluţii de compromis. Problema revizuirii acestui regulament 'nu doar divizează, dar pur şi simplu împarte Europa', a avertizat şeful executivului de la Sofia, citat de Reuters. El a cerut totodată susţinerea prin mijloace diplomatice a proceselor de pace din ţările din origine ale solicitanţilor de azil, care va facilita revenirea acestora în ţările lor.

Cei doi premieri au discutat de asemenea despre importanţa uniformizării standardelor alimentare, subiect care merită în opinia lor o atenţie specială şi care se va afla pe agenda unei reuniuni extinse a Consiliului European la Sofia în aprilie.

Citește și: Valoarea COLOSALĂ! Cât lemn a EXPORTAT România în 2017 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.