Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o țară în care corupția a ajuns la președinte: A fost nevoit să DEMISIONEZE, cu o zi înainte de un vot pentru demitere

Pablo Kuczynski

Preşedintele peruan, Pablo Kuczynski, a demisionat miercuri, cu o zi înainte de un vot în parlamentul de la Lima pentru demitere, informează DPA. Televiziunea Canal N a citat un analist politic potrivit căruia vicepreşedintele Martin Vizcarra se întoarce din Canada pentru a prelua preşedinţia Republicii Peru.

Într-un discurs televizat, Kuczyinski a afirmat că renunţă la funcţia de şef al statului din motive legate de "guvernabilitate". El era contestat inclusiv de 14 parlamentari din propriul său partid pentru legăturile sale cu concernul brazilian de construcţii Odebrecht, implicat în acte de corupţie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Se anunță creșteri salariale de 20%: Ce angajați de la stat sunt vizați

Preşedintele demisionar, în vârstă de 79 de ani, îşi păstrase funcţia în urma unui prim vot al parlamentului privind suspendarea sa, în decembrie anul trecut. De data aceasta, Forţa Populară - principalul partid de opoziţie - a publicat o înregistrare video în care Kuczynski îi promitea unui parlamentar proiecte de infrastructură în circumscripţia sa, în schimbul unui vot împotriva demiterii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.