Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o bulă se sparge pe piața auto! Fiat Chrysler recunoaște că a mințit în privința emisiilor diesel: amenda e de 300 de milioane de dolari

WRCB
Fiat Chrysler

Divizia din Statele Unite a Fiat Chrysler Automobiles a acceptat să pledeze vinovată pentru comportament ilegal şi să plătească penalităţi de aproximativ 300 de milioane de dolari pentru a rezolva o anchetă de mai mulţi ani privind fraudă legată de emisiile vehiculelor cu motoare diesel, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

FCA US, care acum face parte din grupul Stellantis, a acceptat să pledeze vinovată pentru o acuzaţie de conspiraţie penală, rezultată din eforturile sale de a se sustrage cerinţelor privind emisiile pentru peste 100.000 de camionete Ram mai vechi şi SUV-uri Jeep din SUA.

Acordul, negociat cu oficialii Departamentului de Justiţie al SUA, urmează să fie făcut public de săptămâna viitoare. Compania îşi va declara apoi vinovăţia în timpul unei audieri ulterioare într-un tribunal districtual din SUA.

Vehiculele diesel afectate au fost fabricate între 2014 şi 2016.

FCA a fuzionat cu producătorul francez Peugeot PSA în 2021, pentru a forma Stellantis.

Stellantis şi Departamentul de Justiţie au refuzat să comenteze.

Acordul vine la cinci ani după ce Volkswagen a pledat vinovat de acuzaţii penale, pentru a rezolva propria criză a emisiilor, care a afectat aproape 600.000 de vehicule într-un scandal care a devenit cunoscut sub numele de ”Dieselgate”.

Înşelăciunea Volkswagen a precipitat un control suplimentar care a făcut ca autorităţile de pe ambele maluri ale Atlanticului să pedepsească producătorii de automobile acuzaţi că folosesc software ilegal cunoscut sub numele de dispozitive de înfrângere pentru a manipula testele guvernamentale de emisii.

Producătorii de automobile europeni s-au bazat pe aşa-numita tehnologie diesel curată pentru a produce vehicule care respectă reglementările de mediu mai dure, doar pentru ca oficialii să descopere că poluează mai mult în condiţii reale decât în ​​timpul testelor care le-au certificat pentru vânzare.

Producătorii de automobile îşi concentrează acum eforturile pe vehiculele electrice alimentate cu baterii.

Negocierile dintre avocaţii FCA şi oficialii americani pentru a rezolva ancheta actuală s-au prelungit pe parcursul unor ani de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.